Van maandag 26 augustus tot en met zondag 1 september kan iedere dag meegedaan worden tussen 06.00 en 07.00 uur in de ochtend. FOTO: Bert Jansen.
Van maandag 26 augustus tot en met zondag 1 september kan iedere dag meegedaan worden tussen 06.00 en 07.00 uur in de ochtend. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

Sportief en bewust door de hel gaan voor Team King

Hannie Bettgens.

Spitters Coaching verzorgt van maandag 26 augustus tot en met zondag 1 september elke dag sponsorlopen. "We hebben het de Hell Week genoemd," zegt coach Tamara Spitters. De opbrengst ervan gaat naar Team King.

VELDHOVEN - "Waarom Hell Week? Omdat dit voor mijn gevoel het beste aansluit bij de strijd die iemand moet voeren om alle behandelingen tegen kanker te ondergaan", aldus
Tamara Spitters. "7 dagen afzien is dan maar een schijntje, hè?" Relativerend: "Iedereen kent wel iemand die vecht tegen deze rotziekte. Om geld op te halen voor meer onderzoek en voorlichting te geven hebben we de Hell Week georganiseerd."

Liefst lokaal

Spitters heeft jaren in de gezondheidszorg gewerkt. "Ik put uit ervaring over wat 'zorgen' is. Toen ik 2 jaar geleden met mijn bedrijfje begon, stond voor mij vast dat ik 1 keer per jaar iets voor een goed doel wilde doen. Liefst lokaal, want dan is mijns inziens de betrokkenheid groter, vandaar dat we voor Team KinG hebben gekozen."
Van maandag 26 augustus tot en met zondag 1 september kan iedere dag meegedaan worden tussen 06.00 en 07.00 uur in de ochtend. "Tegen betaling van een donatie van minimaal 15,00 euro kan je meedoen met Bootcamp of Mindwalk. Eenmalig, meerdere ochtenden of de hele week. Als je zelf niet mee kan doen, bestaat ook de mogelijkheid om iemand te sponsoren. Donaties zijn ook meer dan welkom."

Natuur

Spitters legt uit wat bootcamp inhoudt: "We trainen onder andere op kracht en cardio waarbij we gebruik maken van de voorwerpen die de natuur ons biedt. Dan kan zijn een bankje in het park, een stoeprand, een omgevallen boom... Net wat we tegenkomen. Bij bootcamp zoek je voor jezelf de uitdaging om zo optimaal mogelijk te trainen. Kan je geen 10 keer opdrukken?Als voor jou de grens bij 5 ligt, dan is dat oké."
En over Mindwalk vertelt ze: "Mindwalk is letterlijk met je hoofd wandelen! Geheel bewust van jezelf en je omgeving. Daarvoor maken we gebruik van Mindfull-oefeningen zoals ademhalingsoefeningen of Yoga. We wandelen in de natuur en zetten onze zintuigen aan het werk. Wie goed kijkt en observeert ziet hoe mooi het om ons is, leert anders te kijken en even stil te staan bij al het moois."

Meer berichten