Werken die op de expositie te zien zijn.
Werken die op de expositie te zien zijn. (Foto: Hans van Deursen)

Expositie in de buitenlucht

In het weekend van 24 en 25 augustus exposeren deelnemers van Schilderatelier Hanneke van der Zanden hun werk, samen met leden van vriendengroep Spultaaz in de buitenlucht rondom Banstraat 10 in Zand-Oerle, Veldhoven. Circa 150 schilderijen en tekeningen zijn hier te zien gemaakt door ruim 50 schilders en circa 40 beelden gemaakt door 11 beeldhouwers. Openingstijden: beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

VELDHOVEN - Al bijna 30 jaar wordt er met veel enthousiasme hard gewerkt bij Hanneke in het atelier. Iedere deelnemende schilder heeft een eigen aanpak en idee en ook de onderwerpen die geschilderd worden zijn zeer divers. Daardoor is deze expositie boeiend en afwisselend.

Ieder cursusjaar legt Hanneke de nadruk op een bepaald beeldend element zoals kleur, compositie of dieptewerking. Tevens wordt er geoefend in diverse technieken zoals schilderen met het paletmes of met specifieke schildermediums.

De cursisten bepalen zelf wat ze precies willen leren en met welk materiaal ze willen werken. Zo zijn er schilderijen in olieverf, acryl en aquarel te zien en enkele tekeningen in pastelkrijt.

Tijdens de jaarlijkse workshops is deze keer gewerkt met het thema: beweging in je schilderij. Verrassend zijn de schilderijen die gemaakt zijn tijdens de jaarlijkse schilderreis naar Andalusië. De schilders zijn in mei mee geweest naar deze prachtige streek in Spanje waar ze zich hebben laten inspireren door de indrukwekkende natuur.

Voor vriendengroep Spultaaz is het de eerste keer dat ze hun beelhouwwerken tentoonstellen. De beelden zijn heel divers zowel in thematiek als in materiaal. Verschillende steensoorten worden gebruikt zoals marmer, serpentijn en arduin maar er zijn ook enkele werken van archeologisch hout te zien.

Deze expositie in de buitenlucht is afhankelijk van het weer. De schilderijen kunnen een enkel buitje wel hebben, dan gaat er plastic overheen. Alleen bij zeer slecht weer kan de expositie helaas niet doorgaan.

www.hannekevanderzanden.nl

Foto: Schilderij: “Ik ben mooier dan jou” van Selma van den Eertwegh

Beeld: “Diva” van Fried van Beers

Meer berichten