De ontmoetingsmiddag op zaterdag 17 augustus is tevens de dag van de officiële opening van 2 extra jeu de boulesbanen die de KBO door middel van crowdfunding heeft kunnen aanleggen. FOTO: Bert Jansen.
De ontmoetingsmiddag op zaterdag 17 augustus is tevens de dag van de officiële opening van 2 extra jeu de boulesbanen die de KBO door middel van crowdfunding heeft kunnen aanleggen. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

'Het is gewoon écht hartstikke leuk!'

Hannie Bettgens

Seniorenontmoetingsmiddag

KBO Zeelst verzorgt zaterdag 17 augustus, samen met RSZK/Oktober, Wooninc, de Zonnebloem, Nieuwe Levenskracht, Wijkplatform, bewoners van de Severinuslaan, Zeelst Schrijft Geschiedenis en Artisport, een feestelijke middag met allerlei activiteiten.

VELDHOVEN - Namens KBO Zeelst vertellen Mieke van Lisdonk en Kees van der Aa over het belang van een Seniorenontmoetingsmiddag. "De meeste mensen vanaf 50 jaar draaien nog volop mee in het arbeidsproces. Maar er komt een tijd dat ook deze groep mensen met pensioen gaat. Het geldt niet voor iedereen, maar zeker de helft van deze mensen valt na de pensionering in een gat. Nu is de gemiddelde 50 plusser nog fit en vitaal, maar er komt een tijd dat dit niet meer zo is. Door nu al een netwerk op te bouwen in je eigen wijk voorkom je dat je straks helemaal 'opnieuw' moet beginnen."

Elke leeftijd

De activiteiten die door KBO Zeelst worden georganiseerd zijn passend voor de diverse leeftijdsgroepen. "Iemand van 50 heeft doorgaans geheel andere interesses dan iemand van 85 jaar. Wat niet wil zeggen, dat andere activiteiten niet geschikt zouden kunnen zijn. Neem bijvoorbeeld de wandel- of de fietstochten die elke week worden gehouden... Dat past bij elke leeftijd."
KBO Zeelst voelt een grote betrokkenheid bij de inwoners van Zeelst. "Hier op Sele hebben we de beschikking over een mooie centrale locatie waar de activiteiten zowel binnen als buiten worden gehouden. Het ligt centraal in Zeelst en is voor iedereen goed te bereiken."

Hartstikke leuk

Waarom een Seniorenontmoetingsmiddag? Mieke van Lisdonk: "Elkaar ontmoeten. Kijken, wat je voor elkaar kan betekenen. Zorg in de wijk, op kleinschalig niveau zorgen voor elkaar. Mensen die graag mee willen doen, die zich betrokken voelen bij Zeelst, kunnen zich tijdens deze ontmoetingsmiddag laten informeren over alles en alle activiteiten die Zeelst heeft te bieden. Het is gewoon écht hartstikke leuk."
De aanleiding van de ontmoetingsmiddag op zaterdag 17 augustus is de officiële opening van 2 extra jeu de boulesbanen die de KBO door middel van crowdfunding heeft kunnen aanleggen. Initiatiefnemer hierin was Jos van Delft. "Inmiddels wordt er al op de banen gespeeld, hele competities worden er afgewerkt. Iedereen is welkom om zich hierbij aan te sluiten."

Wees welkom

Iedereen is van harte welkom om deze ontmoetingsmiddag voor senioren mee te vieren. Vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur zijn er allerlei activiteiten zoals de vertoning van oude films door heemkundekring Zeelst Schrijft Geschiedenis, muziek door de Fistkapel en een accordeonist, een gereedschappenshow, de (belevings-)tuin bekijken, samen bewegen onder leiding van Artisport en de presentatie van onder andere de KBO activiteiten in diverse kramen. "Er is koffie en thee. Diverse vrijwilligers hebben speciaal voor deze middag diverse lekkere hapjes bereid."

'Kijken,
wat je
voor elkaar
kan
betekenen'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden