Hans van Loon en teckeldame Sofie op hun favoriete plekje, het parkje bij het Muggenhol. FOTO:Bert Jansen.
Hans van Loon en teckeldame Sofie op hun favoriete plekje, het parkje bij het Muggenhol. FOTO:Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

'We bespreken van alles in het parkje'

Hannie Bettgens

Mijn favoriete plekje is...

Naam?
"Hans van Loon"

Geboortedatum?
"1 november 1957"

Woont in Veldhoven in?
"Ik woon vanaf ongeveer 2002 in Veldhoven. Vooraf nooit kunnen bedenken dat ik het zo goed naar mijn zin zou hebben. Ik ben afkomstig uit Gestel en was naar huizen aan het kijken in Eindhoven, Gestel, Woensel, het maakte mij niet zoveel uit. Toen kwam een huis in Veldhoven op ons pad en daar wonen we nog steeds met veel plezier."

Wat is je favoriete plekje in Veldhoven?
"Het parkje bij het Muggenhol."

Waarom?
"Ik laat daar elke dag de hond uit. Het is een echte verzamelplaats voor de hondenliefhebbers uit de buurt."

Kom je hier vaak?
"Ik kom hier elke dag."

Neem je wel eens iemand mee?
"Nou natuurlijk onze hond Sofie, een dametje van 16 jaar oud. Ze is niet meer zo speels dan een paar jaar geleden, maar ze heeft er nog enorm veel zin in om mee te gaan."

Nog iets anders over jouw favoriete plekje?
"Bijna dagelijks lopen hier een 15 honden rond, meestal rond 18.30 uur. De honden kunnen heerlijk uit rennen en spelen met elkaar. Ze 'socializen' met elkaar en wij als hondenbaasjes natuurlijk ook. We kletsen lekker met zijn alles. We weten zo'n beetje alles van elkaar wat we willen delen. Wel op een goede manier hoor. Je weet wel hoe dat gaat... We bespreken van alles in het parkje. Van flauwe grappen tot het bespreken van de wereldproblemen. Het is als het ware een sociale hotspot waar iedereen welkom is!"
"In deze wijk zijn veel expats komen wonen. Die komen er ook gezellig bij waardoor ze op een ontspannen manier integreren in onze samenleving. Ook goed voor het oefenen van de Nederlandse taal. Ze leren wat van onze gebruiken en wij leren dan weer wat uit hun cultuur. Kortom, het parkje aan het Muggenhol is meer dan een hondenuitlaatplaats."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden