Vrijwilligers gaan 20 weken lang iedere week bij een gezin thuis voorlezen. FOTO: Jelle IJntema.
Vrijwilligers gaan 20 weken lang iedere week bij een gezin thuis voorlezen. FOTO: Jelle IJntema. (Foto: Jelle IJntema)

VoorleesExpress kan van start

VELDHOVEN - De Bibliotheek Veldhoven en Cordaad Welzijn starten dit najaar met de VoorleesExpress. Zij zoeken hiervoor enthousiaste vrijwilligers. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Vrijwilligers volgen een training interactief voorlezen en gaan 20 weken lang iedere week bij het gezin thuis voorlezen. Ouders maken een belangrijk deel uit van het project en zij worden ondersteund door de vrijwilliger om het voorlezen een blijvende plek in het gezin te geven.
Van Utrechts initiatief (2006) is de VoorleesExpress uitgegroeid tot een landelijk netwerk. De VoorleesExpress heeft geen winstoogmerk en al meer dan 30.000 gezinnen begeleid. De VoorleesExpress in Veldhoven wordt financieel gesteund door het VSBfonds, de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen (Nutfonds) en de Rabobank Clubkas Campagne.
Bibliotheek Veldhoven en Cordaad Welzijn zoeken vrijwilligers die gaan inzetten voor de VoorleesExpress. Informatie en aanmelden via: https://voorleesexpress.nl/locatie/veldhoven.

Meer berichten