Voor particulieren is het bestrijden van de processierups meestal een kostbare zaak. FOTO: Henk van Esch.
Voor particulieren is het bestrijden van de processierups meestal een kostbare zaak. FOTO: Henk van Esch. (Foto: Henk van Esch)

Senioren Veldhoven over processierups

Senioren Veldhoven bindt de strijd aan met de processierups. De politieke partij stelt er vragen over aan het college van B&W van de gemeente Veldhoven, na deze eerst gecomplimenteerd te hebben voor de huidige voortvarende bestrijding van de processierups.

VELDHOVEN - Volgens Senioren Veldhoven is de meest effectieve vorm van bestrijding als ook particuliere eigenaren van bomen die de rups op bezoek krijgen de bestrijding ter hand nemen. 'Sommige van die eigenaren zullen hun verantwoordelijkheid nemen en de bestrijding oppakken. Anderen schrikken van een eventuele offerte en laten de rups waar hij is', zo schrijft Senioren Veldhoven.
Vervolgens wil de politieke partij weten of de gemeente iets kan betekenen voor de eigenaren. Daartoe stelt zij volgende vragen: 'Is College het met ons eens dat met het oog op klimaatverandering exotische insecten een groter probleem kunnen gaan worden? Is College het met ons eens dat integrale aanpak van bestrijding effectiever is dan een hapsnap aanpak door diverse eigenaren? Is College genegen om vanaf volgend jaar de regie in de bestrijding op zich te nemen? Is College ook genegen om particulieren, nadat ze zich hebben aangemeld, bestrijding schadelijke insecten tegen een voordelig tarief aan te bieden?'
Het antwoord is van het college van B&W is nog niet bekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden