De kinderothopeden van Maastricht UMC+ en Máxima MC (MMC) starten een nieuwe uitwisseling. FOTO: Nicole Minneboo
De kinderothopeden van Maastricht UMC+ en Máxima MC (MMC) starten een nieuwe uitwisseling. FOTO: Nicole Minneboo (Foto: Nicole Minneboo)

Kinderorthopeden komen naar patiënt toe

Van de redactie

De beste orthopedische zorg voor kinderen, door de juiste dokter, bij het ziekenhuis in de buurt. Dàt is het doel van een nieuwe uitwisseling tussen kinderorthopeden van Maastricht UMC+ en Máxima MC (MMC). De artsen hebben ieder een eigen expertise en versterken elkaar door in beide ziekenhuizen te gaan werken. Zo worden de krachten op het gebied van kinderorthopedie in Zuidoost-Nederland gebundeld.

VELDHOVEN - De behandeling voor verkromming van de rug, spasticiteit, klompvoeten en as- en standsafwijkingen kan hiermee voortaan in beide ziekenhuizen plaatsvinden. Voor een behandeling van deze aandoeningen moeten kinderen regelmatig op controle komen bij de dokter. Dat kan voortaan dus dichtbij.

Expertise

Kinderorthopedisch chirurg Arnold Besselaar van MMC is enthousiast: "Met deze samenwerking maken we gebruik van elkaars expertise en vullen we elkaar aan. Zo ontvangen kinderen de beste behandeling zonder daarvoor langer te hoeven reizen dan noodzakelijk. Een patiënt met complexe problematiek rond klompvoetjes kan ik nu zien op het spreekuur in Maastricht, in plaats van de patiënt daarvoor naar Veldhoven te laten komen."
Besselaar en collega Van Douveren ontvangen vanuit het hele land verwijzingen voor klompvoeten en hebben veel ervaring met as- en standsafwijkingen, kindertraumatologie en heupdysplasie, ook bij jongvolwassenen.

Krachten bundelen

Kinderorthopedisch chirurg Witlox: "De samenwerking is nu nog beter op elkaar afgestemd en geïntensiveerd. Juist voor kwetsbare kinderen is het belangrijk dat zij op de juiste plaats door de dokter met de meeste expertise behandeld worden. Het bundelen van onze krachten in de regio komt deze kinderzorg alleen maar ten goede."
Op wetenschappelijk en onderwijsgebied is er al langer een samenwerkingsverband.


Meer berichten