Monique Zwijgers is begaan met het lot van honden in Spaans La Linea. FOTO: Animal in Need.
Monique Zwijgers is begaan met het lot van honden in Spaans La Linea. FOTO: Animal in Need. (Foto: )

Animal in Need wil nog een asiel

Hannie Bettgens.

Begaan met het lot van dieren?

Zondag 31 maart jongstleden overlijdt Peter Koekebakker. Hij is de oprichter en drijvende kracht achter Animal in Need, een asiel in Spanje waar een paar honderd geredde honden verblijven.

VELDHOVEN - "Het asiel is gehuisvest op het terrein van een investeringsmaatschappij die de grond verhuurde. Totale paniek, toen op de dag van de crematie van Peter er een bord te koop op de grond kwam te staan." De Veldhovense Monique Zwijgers is ontdaan als ze haar verhaal vertelt. Met haar gezin is ze gastgezin voor honden die naar Nederland komen voor adoptie. "Afschuwelijk! Het levenswerk van Peter Koekebakker, het redden van honden, hangt nu aan een zijden draadje. Onbegrijpelijk... Het moment dat Peter er niet meer was, is ook de goodwill opgehouden."

Grond kopen

Al maanden houdt de stichting het hoofd boven water door middel van donaties. "Als stichting willen we deze grond graag kopen, maar we hebben eenvoudigweg het geld niet. Als stichting kunnen we dat ook niet bij elkaar krijgen. Het enige wat de dieren veilig kan houden en van de dood kan redden is wanneer wij, als stichting eigenaar worden van de grond. Dan blijft het asiel, het levenswerk van Peter, bestaan. Dan zijn alle dieren veilig en blijven we ook in de toekomst een veilige haven voor zoveel onschuldige gedumpte dieren."
Om de grond te kopen is er een bedrag van 165.000,00 euro nodig. "Daarvoor zijn we een actie gestart. Voor 15,00 euro kan men een vierkante meter grond kopen. Als alle grond die nodig is om de opvang te laten blijven bestaan verkocht is, hebben we het bedrag bij elkaar."
Ruim 500 honden, een aantal paarden en varkens wonen permanent in de opvang. "Als we het geld niet bij elkaar krijgen dan moeten al deze dieren, die met liefde zijn gered van een onwaardig bestaan of dodingsstation, alsnog gedood worden."

Broodnodig

Inmiddels zijn de ontwikkelingen een andere kant opgegaan. "De eigenaar heeft de grond onder ons door verkocht."
De stichting gaat op zoek naar een ander stuk grond, met betere faciliteiten en in een veiliger stukje La Linea! En daar gaan ze een heel nieuw asiel bouwen. "We hadden inmiddels bijna het hele bedrag van 165.000,00 euro bij elkaar, nog maar 28.000,00 euro komen we tekort."
Donaties om het nieuwe asiel te bouwen, zijn dan ook broodnodig. "We hopen echt dat we het redden en daarvoor hopen we te kunnen rekenen op de steun van mensen die - net als Peter Koekebakker - begaan zijn met het lot van deze dieren."
Voor deze actie is een speciaal rekeningnummer geopend: NL11RABO 0381 6547 96 t.a.v de Second Chance Foundation/animalinneed te Poeldijk.
Het standaard rekeningnummer op de site vermeld kan ook gebruikt worden, als er vermelding 'redden asiel' bij wordt gezet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden