Joost Vierling en Miriam Jager voelen zich al helemaal thuis in de dahliatuin van Groen en Keurig. FOTO: Ad Adriaans.
Joost Vierling en Miriam Jager voelen zich al helemaal thuis in de dahliatuin van Groen en Keurig. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: ad)

Groen en Keurig verwelkomt jonge leden

Ad Adriaans

Waar veel Veldhovense dahliaverenigingen kampen met vergrijzing, daar bloeit het Oerlese Groen en Keurig op door de komst van enkele dertigers.

VELDHOVEN - Met 17 leden kent dahliavereniging Groen en Keurig een recordaantal leden, meldt voorzitter Harrie van Beers niet zonder trots. Met de letterlijk en figuurlijk 2 jongste aanwinsten van de club zit er weer volop toekomstmuziek in de bloemenclub. Joost Vierling (34) en Miriam Jager (38) wonen sinds 2016 vlak bij elkaar in Veldhovens jongste nieuwbouwwijk Oerle-Zuid. De jaarlijkse donateursronde van Groen en Keurig betekende voor hen het eerste contact met de club. "Leo Bogaerts en Frans van den Wildenberg kwamen enkele jaren geleden aan de deur. Ik ben toen donateur geworden. Sindsdien haal ik al twee seizoenen wekelijks een bos dahlia's", zegt Vierling.
Ook Jager steunt de vrijwilligers met de groene vingers. "Ik ben wel begaan met de natuur. Lange tijd was ik actief als teamcoördinator van het Wereld Natuur Fonds waarbij we onder meer jongeren lieten kennismaken met de natuur."

Donateursronde

Vorig jaar hoorde het 2-tal dat Groen en Keurig extra handjes kon gebruiken. "Toen heeft Miriam mij gestrikt om samen met haar lid van de club te worden. Zo leer ik mooi de buurt kennen", zegt Vierling.
Mirjam vindt het fijn dat ze niet elke maandagavond per se op de club moet verschijnen. "Dat maakt het voor mij makkelijker om lid te zijn. Naast de zorg voor een jong gezin, heb ik als psycholoog met Geluksjager ook nog een eigen praktijk in Veldhoven."

In april stoppen ze 10 soorten zelf uitgezochte dahlia's in de grond van de achter de kerk gelegen bloementuin. Samen hebben ze de zorg over 2 rijen dahlia's. De eerste staan inmiddels al in knop. Vierling: "Je moet ze toppen. Daardoor krijgen ze meer bloemen."
Ook hebben ze het dieven al onder de knie, dankzij tips van de andere leden. Jager: "Dieven is het weghalen van jonge scheuten in de oksel van de stengel. Daardoor gaat alle voeding naar de bloem."

In juni neemt het duo ook deel aan de jaarlijkse donateursronde door Oerle. De bewoners van Oerle-Zuid kregen Jager en Vierling aan de deur. Vertelt Vierlng: "Gedurende 8 à 9 avonden hebben we honderden huizen bezocht. Zo'n 70% geeft een donatie. Sommigen komen geen bloemen halen, maar geven toch een donatie om het initiatief te steunen."

/////////////

Op de foto: Joost Vierling en Miriam Jager voelen zich al helemaal thuis in de dahliatuin van Groen en Keurig.

Meer berichten