MEE organiseert regelmatig leuke, leerzame bijeenkomsten waar haar vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten. FOTO: MEE.
MEE organiseert regelmatig leuke, leerzame bijeenkomsten waar haar vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten. FOTO: MEE. (Foto: )

'Voor mij is het een win-win situatie'

"Hoe mooi is het dat je iemand met een beperking kunt helpen om leuke dingen te ondernemen. Je staat er niet bij stil hoe ingewikkeld voor hen sommige situaties zijn, die voor 'ons'zo eenvoudig zijn. Ik wil graag iets terug doen voor de maatschappij." Dat is wat een van de vrijwilligers zegt als haar gevraagd wordt, waarom zij als vrijwilliger werkt bij MEE.

VELDHOVEN - Eerder dit jaar ontmoeten 13 vrijwilligers van MEE elkaar op een gezellige avond. Een oudere vrijwilliger deelt haar motivatie om vrijwilliger te worden: "Om eens iemand anders te ontmoeten, waar ik normaal niet snel op af zou stappen."

En: "Ik vind het vrijwilliger zijn van iemand met een beperking zo leuk! En het is naar mijn gevoel zinvol."

Wat de motivatie ook is, er is altijd plaats voor nieuwe vrijwilligers. Veel mensen met een beperking zoeken een maatje om af en toe iets leuks mee te doen. De vacatures staan op de website van MEE. Daarop staat ook meer info op vrijwilligerswerk bij MEE. Info kan ook telefonisch of per e-mail opgevraagd worden.

www.meedemeentgroep.nl/vrijwilligersvacatures-bij-mee-zuidoost-brabant.

040 214 04 04

info@meezuidoostbrabant.nl.

Meer berichten