Hendriksen: "Hoewel ik 'verbinden' een afschuwelijk modewoord vind, ontveins ik mij niet dat het toch écht ontstaat." FOTO: Bert Jansen.
Hendriksen: "Hoewel ik 'verbinden' een afschuwelijk modewoord vind, ontveins ik mij niet dat het toch écht ontstaat." FOTO: Bert Jansen. (Foto: )

'Enige wat ik mis zijn de bitterballen'

Hannie Bettgens

Mijn favoriete plekje is...

Naam?

"Henk Hendriksen"

Geboortedatum?

"5 mei 1951."

Woont in Veldhoven in?

"Dwarswal."

Wat is je favoriete plekje in Veldhoven?

"Eén ervan is toch wel de studio van Omroep Veldhoven aan de Burgemeester Van Hoofflaan 180.

Waarom?

"Al ben ik als radiopresentator inmiddels 8 jaar met retraîte, het geeft nog steeds veel voldoening om bij mijn luisteraars iedere ochtend als het ware op bezoek te zijn met een kopje koffie, een gezellig praatje te maken met een interessante studiogast en een vrolijk muziekje te beluisteren. Ook zieke en eenzame, vaak oudere luisteraars, doen we daar altijd een enorm plezier mee."
"Hoewel ik 27 jaar met veel plezier bij het populaire commerciële Radio Royaal programma's heb mogen maken, voel ik mij erg senang met het kleinschalige van de lokale omroep, dat je in staat stelt een hechtere band met de luisteraar op te bouwen. Het enige wat ik bij de publieke omroep mis zijn de bitterballen..."
"En die band zal zo blijven, ook al noodzaakt de OLON ons nu om samen te werken met andere lokale omroepen. In onze situatie is dat met KempenFM in Bladel/Eersel en Horizon in Heeze/Leende, maar het duurt nog wel even voordat we ons eerste gezamenlijke programma kunnen maken. Ik kan zelf niet wachten, maar vooralsnog wordt er met name gekissebist over het muziekformat, dat van alle drie erg verschillend is, maar waarvan ieder afzonderlijk vindt het ei van Columbus te hebben gevonden. Leading zou immers moeten zijn de gezamenlijke nieuwsgaring en een te bereiken substantiële kostenreductie in technisch en commerciëel opzicht. En wat die muziek betreft, geldt nog steeds dat de klant Koning is en die draai ik niet voor een bestuur, omdat ik uit ervaring inmiddels weet wat écht scoort."

Kom je hier vaak?

"Gemiddeld 2 uur dagelijks."

Neem je wel eens iemand mee?

"Mijn partner, die iedere zondagochtend de cultuuragenda en uitgaanstips in Veldhoven voordraagt."

De lokale radiozender is ook sinds de intrede van het internet vér buiten Veldhoven te beluisteren. Zo heb ik enkele zeer trouwe luisteraars onder andere in Tustna (Noorwegen), Estepona en op Fuerta Ventura (Sp). Hoewel ik 'verbinden' een afschuwelijk modewoord vind, omdat iedereen het tegenwoordig te pas en te onpas bezigt, ontveins ik mij niet dat het toch écht ontstaat. Op mijn favoriete plekje!

Meer berichten