Henny en Jan Tittel dragen de sleutel over aan Ton en Hetty Govers. FOTO: Theo van Sambeek.
Henny en Jan Tittel dragen de sleutel over aan Ton en Hetty Govers. FOTO: Theo van Sambeek. (Foto: )

'Ik heb een 'Ligt-hart' gekregen'

Mireille Camps

Jan en Henny Tittel verlaten De Ligt

Jan en Henny Tittel zijn al sinds 1991 beheerders van De Ligt en in de loop der jaren steeds meer verbonden met de bezoekers, vrijwilligers, verenigingen en de activiteiten in 'hun' ontmoetingscentrum. Ze wisten het al een tijdje, maar het moment is nu toch gekomen. Met pijn in het hart, maar met groot vertrouwen in hun opvolgers Ton en Hetty Govers, hebben Jan en Henny de sleutel per 1 juli aan hen overgedragen.

VELDHOVEN - "Wie had durven bevroeden dat het reageren op een advertentie, waarin een beheerder werd gezocht voor Ontmoetingscentrum De Ligt, zó ontzettend goed zou uitpakken?! Harmonie Sub Umbra was de eerste klant en daarna kwam de Katholieke Bond voor Ouderen, het PVGE en dat groeide héél langzaam uit naar meer. Een tijdje hebben onze kinderen ook mee geholpen. Maar wát heb ik in het begin veel koffie gedronken in mijn eentje", lacht Jan Tittel.
Er worden inmiddels vele activiteiten georganiseerd; van handwerken en biljarten via kienen en sjoelen tot gym en rikken. Jan Tittel, trots: "Mensen komen hier graag en hebben altijd 'goeie' zin. Ik vond het ontzettend leuk hier gastheer te zijn! Ik heb een 'Ligt-hart' gekregen." Henny Tittel: "Ja, het is hier écht 'ons kent ons' en dat is ook te danken aan de inzet van de fantastische vrijwilligers. Zij staan bewust op vaste ochtenden, middagen of avonden, zodat er een wederzijdse band kan worden opgebouwd. Mensen kunnen echt ook hun verhaal kwijt of zomaar 'een bakkie doen'. Ons doel was de mensen een gevoel van een 2e huiskamer te geven en dat is volgens mij ook gelukt, gezien het feit dat hier wekelijks zo'n 600 mensen komen."
Donderdag 27 juni was de afscheidsreceptie. Jan Tittel: "De bezoekers zijn bij Ton en Hetty Govers in goede handen. Ze draaiden al een tijdje mee als vrijwilligers en ik vind Ton echt een man met 2 rechterhanden."
Ton Govers reageert: "Ieder heeft natuurlijk zijn of haar eigen manier. Zo wil ik zelf alles digitaliseren en dat kost veel tijd. Jan heeft ons gewaarschuwd: 'Let op je privéleven, hoe graag je hier ook bent!'"

Kader

Prettige relatie

Jan en Henny Tittel hopen dat de, in veel gevallen reeds jarenlange, prettige relatie, voortgezet zal worden. Hun opvolgers Ton en Hetty Govers zijn reeds enige tijd bezig zich in te werken en velen zullen hun gezichten al kennen. Alle gegevens zullen ongewijzigd blijven; Ontmoetingscentrum De Ligt, Ligt 157, 5503 CA Veldhoven. Tel. 040-254 78 26 of mobiel: 06-51 10 90 70. E-mail: ligt.ontmoetingscentrum@planet.nl

Meer berichten