Welke vrijwilligers willen zich inzetten om  de nieuwe Dementheek te bemensen? FOTO: Bibliotheek Veldhoven.
Welke vrijwilligers willen zich inzetten om de nieuwe Dementheek te bemensen? FOTO: Bibliotheek Veldhoven. (Foto: Squaredpixels)

Vrijwilligers voor de Dementheek gezocht

Voor de nieuw te openen Dementheek, die gevestigd wordt in de Bibliotheek Veldhoven, zoeken de bibliotheek en SWOVE (Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven) vrijwilligers die zich één of twee keer in de week in willen zetten om de Dementheek te bemensen.

VELDHOVEN - SWOVE en de Bibliotheek Veldhoven zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de nieuw te openen Dementheek.

Voor deze vrijwilligersfunctie worden mensen gezocht die affiniteit hebben met dementie, communicatief vaardig en geduldig zijn en die graag anderen informeren. De vrijwilligers dienen minimaal 3 uur per week inzetbaar te zijn.

De Dementheek zal 2 dagdelen - nog nader in te vullen - in de week geopend zijn voor iedereen die te maken heeft met dementie of die er meer over wil weten. Van jong tot oud, iedereen is welkom. Er zijn verschillende media beschikbaar waar vrijwilligers de bezoekers wegwijs mee gaan maken. Ook houden ze zich bezig met de Belevenistafel, moderne technologie die leuke activiteiten mogelijk maakt. Uiteraard zorgen de bibliotheek en SWOVE ervoor dat de vrijwilligers goed en deskundig ingewerkt worden.

Interesse? Neem dan contact op met Carolien van der Heijden of Bas Delfsma.

(040) 254.00.66.
B.Delfsma@swove.nl
C.Heijden@swove.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden