Sander Antonis (l) en Jos van Daele hebben ervoor gezorgd dat de starterslening in Veldhoven weer is ingevoerd.
Sander Antonis (l) en Jos van Daele hebben ervoor gezorgd dat de starterslening in Veldhoven weer is ingevoerd. (Foto: )

Starterslening is eindelijk een feit!

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, is VVD-raadslid Sander Antonis er al volop mee bezig: huisvesting voor Veldhovense jongeren.

VELDHOVEN - "Er is een enorme krapte op de woningmarkt, de huizenprijzen zijn flink gestegen en de Veldhovense jongeren kunnen niet aan hun eerste huisje komen. Het is van groot belang voor Veldhoven dat deze doelgroep van jongvolwassenen zich in onze gemeente kunnen huisvesten. Waar zou het Veldhovense verenigingsleven bijvoorbeeld staan zonder deze doelgroep?

Het probleem is duidelijk en de politiek moet er iets aan doen. Al snel vult Jos van Daele het 'Steun Onze Starters'-team aan. Antonis staat midden in de doelgroep, Van Daele heeft veel ervaring als het op de financiën aankomt.

Er wordt gezocht naar een idee dat voor zowel de gemeente Veldhoven als voor de jongvolwassenen een voordeel moest opleveren. Het mes moest spreekwoordelijk aan twee kanten kunnen snijden. Ontgroening in Veldhoven, door jongeren die naar andere gemeenten trekken, moet tegengegaan worden… Maar hoe?

Antonis en Van Daele hebben er werk van gemaakt. En dat weer heeft geleid tot de herinvoering van de starterslening, een instrument dat eerder succesvol is ingezet in de gemeente Veldhoven, maar ook gebruikt wordt in 239 andere gemeenten.

"Nu is het tijd voor doen!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden