Sjak en Debbie van Ekert lopen al enkele jaren mee in Zeelst. "We willen nu een Halloween-/Spooktocht in Zonderwijk uitproberen." FOTO: Bert Jansen.
Sjak en Debbie van Ekert lopen al enkele jaren mee in Zeelst. "We willen nu een Halloween-/Spooktocht in Zonderwijk uitproberen." FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

Na Zeelst, ook in Zonderwijk: Het spookt in Veldhoven!

Tonnie Wesseling.

Het lijkt nog ver weg, maar Sjak en Debbie van Ekert zijn al druk bezig met een Halloween-/spooktocht. Sjak van Ekert wordt al jaren geïmponeerd door de Halloweenoptocht in Zeelst en heeft het plan om in de wijk Zonderwijk in Veldhoven ook zoiets op poten te zetten: "Met een knipoog naar Zeelst", zoals hij het noemt.

VELDHOVEN - Het stel zocht contact met Yvonne Gerrist, secretaris van de Jongeren Ontspannings Club (JOC) in wijkgebouw 't Tweespan en gezamenlijk zetten ze er de schouders onder. "Wij hebben het met beide handen aangepakt", zegt Gerrist.

Ieder jaar?

Sjak en Debbie van Ekert lopen al enkele jaren mee in Zeelst, maar vonden het er qua route ook erg groot. "We willen nu een Halloween-/Spooktocht in Zonderwijk uitproberen."
Gerrist: "Loopt het dadelijk goed, dan willen we het ieder jaar op gaan pakken."
De organisatie heeft inmiddels toestemming van de gemeente gekregen en de politie is ook op de hoogte gebracht. In groepjes van ongeveer 15 personen wordt er een tocht neergezet van ongeveer 1 uur lopen. Het vertrekpunt is 't Tweespan, daarna wordt richting park Vogelzang gelopen via een stukje weg naar de andere kant van het park en vervolgens weer terug. Weer of geen weer, de tocht gaat gewoon door is er al besloten.

Veel vrijwillligers

Datum en tijd: zaterdag 2 november van 19.00 tot 22.00 uur. Dat is een week later dan het officiële Halloweenfeest, zodat de tocht in Zeelst niet in de weg gezeten wordt. Onderweg worden mensen bang gemaakt door een act of een groep. Het mag zo eng mogelijk zijn, behalve een killer-clown. Naast zoveel mogelijk lopers, van elke leeftijd, zijn er vooral veel vrijwilligers nodig die een act opvoeren in het park of mee helpen en hand- en spandiensten verrichten. Zo worden er ook rustmomenten in het park ingericht, wat die avond overigens niet verlicht is. "We hebben al een 5-tal vrijwilligers voor een act, maar dat moeten er beslist véél meer worden", zegt Van Ekert.
Gerrist: "We hebben er al wel veel werk van gemaakt, het is niet zo dat we dit zomaar even gaan doen."
Van Ekert: "We zoeken ook nog sponsors, onder meer voor de versnaperingen."
En tot slot, klinkt het nog: "We open op een gezellige, 'schrikbarende' drukte. We zijn echt benieuwd!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden