Veel gezellige activiteiten worden georganiseerd. FOTO: St. Nieuwe Levenskracht Meerveldhoven.
Veel gezellige activiteiten worden georganiseerd. FOTO: St. Nieuwe Levenskracht Meerveldhoven. (Foto: )

'Ziekenbezoek is en blijft nog steeds voornaamste taak'

Mireille Camps

Nieuwe Levenskracht Meerveldhoven viert dit jaar haar 85-jarig bestaan. Op zaterdag 4 mei mogen burgemeester Delhez en echtgenote Martine al proeven van de sfeer tijdens een leuke feestmiddag. En zo is zaterdag 29 juni ook nog een koffietafel gehouden in De Ligt, voor genodigden om even gezellig 'bij te buurten' in Brabantse sferen. Hoofddoel blijft echter onverminderd het bezoeken van mensen die het op sociaal gebied of met de gezondheid minder getroffen hebben. En daar blijven veel vrijwilligers voor nodig!

VELDHOVEN - Het zal niemand in Meerveldhoven ontgaan zijn dat het de laatste weken bruiste van de activiteiten in Ontmoetingscentrum De Ligt. Het één staat bijna niet los van het ander, want vele feesten worden nu eenmaal hier gevierd. Is Sub Umbra al 85 jaar met het ontmoetingscentrum verbonden, dit jaar is Nieuwe Levenskracht Meerveldhoven óók aan de beurt.

Medemens

Dat Nieuwe Levenskracht Meerveldhoven hart heeft voor de medemens, blijkt voornamelijk uit het bezoeken van eenzamen en zieken door zeer enthousiaste vrijwilligers. Voorzitter Lies Schoofs-Eliëns: "Dat is en blijft ook de voornaamste taak en deze zieken hoeven geen donateur te zijn. Soms komt het ons toevallig ter ore dat er juist iemand uit het ziekenhuis ontslagen is of het wordt ons gemeld. Als er behoefte aan is, bezoeken we deze mensen. Doelgroep zijn wel de mensen uit Meerveldhoven. Oók jonge mensen zijn van harte welkom!"

Donateurs

6 bestuursleden doen álle activiteiten, dus ook nabestaandenbezoek, het verkopen van loten bij de jaarlijkse loterij, eenmaal per jaar het ophalen van donaties en het organiseren en bijwonen van ontspanningsmiddagen voor de doelgroep. Penningmeester Frans Schoofs licht toe dat men spreekt van donateurs: "Omdat we een stichting zijn! Voor 10,00 euro per jaar ben je donateur en help je ons bij het werk voor de mensen in Meerveldhoven. Onze activiteiten zijn in de loop der jaren wel een klein beetje verschoven van ziekenbezoek naar ontspanningsmiddagen, óók hartstikke gezellig, maar wel ietsje duurder en het vervoer van de mensen naar en van zo'n activiteit kan een probleem zijn. We snappen best dat dat lastig is en vertellen de familieleden in dat geval dat ze ook best mogen blijven als begeleider die middag", legt Schoofs uit.

Meer berichten