4.500 euro gaat naar de St. Agnes School Oeganda.
4.500 euro gaat naar de St. Agnes School Oeganda. (Foto: )

De Berckacker loopt 4.500 euro bij elkaar

Basisschool De Berckacker heeft dit jaar met haar jaarlijkse sponsorloop maar liefst 4.500 euro opgehaald voor het goede doel. Alle leerlingen van de school hebben op woensdag 5 juni een half uur hard gelopen voor St. Agnesschool.

VELDHOVEN - In Oeganda zijn veel kinderen (half)wees; één of beide ouders zijn gestorven, vaak aan AIDS of malaria. De meesten worden grootgebracht door zogeheten 'guardians', meestal een tante of oom, een oma of opa, een oudere broer of zus, soms zelfs door de buren. Er is nauwelijks te eten, laat staan geld voor 'school fees'. Om ook díe kinderen een kans op onderwijs en daarmee een betere toekomst te geven, is de stichting St. Agnes School Oeganda in het leven geroepen. De Agnes School biedt lager onderwijs aan de allerarmste kinderen uit de 'village' Kyamagwa bij Jinja. Naast onderwijs krijgen de kinderen gratis lesmateriaal, een uniform, kousen en schoenen en dagelijks 1 of 2 warme maaltijden.

De opbrengst van de sponsorloop is een bijdrage voor schoolboeken, een televisie ( om de wereld meer visueel te kunnen maken ) en een zonnepaneel voor deze televisie.

Zoals de afgelopen jaren gebruikelijk is, hebben de leerlingen kunnen raden naar de opbrengst van de sponsorloop. Ook dit jaar kreeg de winnaar van deze prijsvraag namens de Brede School Veldhoven kaartjes voor een familievoorstelling in de Schalm.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden