Ook in Veldhoven houdt de Bijenberkt op de Berkt een open huis. FOTO: Egbert Euser.
Ook in Veldhoven houdt de Bijenberkt op de Berkt een open huis. FOTO: Egbert Euser. (Foto: EGBERT EUSER)

Imkerij houdt open huis, ook in Veldhoven

Benieuwd naar het werk van een imker? Willen weten hoe honing ontstaat? Of hoe bijen hun raten bouwen? En wat iemand zelf kan doen om bijen te helpen?

VELDHOVEN - In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 juli houden imkers op meer dan 230 locaties open huis. Voor het 10e jaar op rij organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging de Landelijke Open Imkerijdag, het grootste imkerevenement in Nederland. Tijdens het open huis van de bijenhoudersvereniging is van alles te ontdekken over bijen. Uitleg wordt gegeven over werksters, darren en de (bijen)koningin, alsook praktische tips over het bij-vriendelijk maken van eigen tuin en balkon. Veelal is ook te zien hoe honing wordt gemaakt en waar in de bijenkast de koningin verblijft.

Overigens, ook in Veldhoven houdt de Bijenberkt op de Berkt een open huis.

Insecten en in het bijzonder bijen staan tegenwoordig volop in de belangstelling omdat ze het niet zo makkelijk hebben. Bijen zijn onmisbaar voor het dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om de leefomgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld.
Imkers laten tijdens het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 juli zien hoe het met de honingbij gaat en wat iedereen zelf kan doen om de Nederlandse bijenpopulaties te verbeteren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden