De inhoud van het gratis bloembollenpakket voor basisscholen.
De inhoud van het gratis bloembollenpakket voor basisscholen. (Foto: )

425 gratis bloembollenpakketten voor basisscholen

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in totaal 2.125 pakketten beschikbaar, waarvan 425 voor Nederlandse basisscholen.

VELDHOVEN - Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van natuur op de gezondheid. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter. Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu. Voor Bulbs4Kids de reden om 2.125 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen in Nederland, Duitsland, Engeland, Canada en Frankrijk, zodat kinderen samen met hun klasgenoten bloembollen kunnen ontdekken.

Hoe Initiatief

Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maakt de klas kennis met bloembollen. Het pakket heeft alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en een lesondersteuning voor de docent. Aan Bulbs4Kids is ook een leuke foto- en videowedstrijd verbonden. De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2020.

Inschrijven

Deelnemen aan Bulbs4Kids is eenvoudig. Meesters en juffen schrijven hun klas in op de website bulbs4kids.com voor een gratis bloembollenpakket. Zij krijgen hiervan een bevestiging en ontvangen later in het najaar, als het plantseizoen begint, het Bulbs4Kids-bloembollenpakket.
Let wel op, want aan de deelname zijn enkele concrete voorwaarden verbonden; de bloembollenpakketten zijn geschikt voor kinderen van 6-12 jaar (groep 3 t/m 8), de bloembollenpakketten worden alleen weggegeven aan basisscholen in Nederland, er wordt 1 pakket per basisschool weggegeven, en op is op. Snel inschrijven is het advies.
Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotieorganisatie voor de bloembollensector. Het is het 6e jaar op rij dat deze de campagne mogelijk maakt.

Meer berichten