NL delegatie Universade 2019
NL delegatie Universade 2019 (Foto: mvdven)

ROBIN DIDDEN NAAR UNIVERSADE 2019 (Italië)

Robin Didden en Coach/ Trainer Anthony Wijnhoven van Taekwondo KoryoSports uit Veldhoven zijn namens Nederland geselecteerd voor deelname aan de Zomer Universade 2019 in Napels (ITA). Deze Universade kent haar 30e editie en vind plaats van 2 tot en met 14 juli met een gevarieerd sportaanbod van in totaal 18 sportdisciplines.

VELDHOVEN - Zaterdag 8 juni was de 1e officiële Universade meeting en bevestiging van deelname voor Robin en Anthony aan de Universade. Robin Didden zal als enigste Nederlandse taekwondoka aan de Universade deelnemen in de klasse -49 kg.

De Nederlandse delegatie bestaat uit 6 leden Team de Mission, 10 Coaches en sportbegeleiders en 44 Sporters. De Universade (Universitaire WK) is, op de Olympische spelen na, het 2e grootste mondiale sportevenement. Deze editie kent een deelname door 170 landen, meer dan 12.000 sporters en heeft een kijkerspubliek van ruim 300 miljoen tv-kijkers.

De komende weken gaan trainer Anthony en Robin flink aan de gang om gedegen voorbereid de mat op te gaan. 10 juli is de wedstrijddag van Robin waarbij de wedstrijden afgewerkt worden van de voorrondes tot en met de finales.

Op de foto de teambegeleiders en sporters van 8 sportdisciplines voor de Universade 2019. Robin 2e links voor zittend en coach Anthony staand achter haar.

Meer berichten