Er is een parcours uitgezet waar kinderen met een hulphond doorheen kunnen lopen. FOTO: Joy Mennings.
Er is een parcours uitgezet waar kinderen met een hulphond doorheen kunnen lopen. FOTO: Joy Mennings. (Foto: ; Joy Mennings)

LOEK@Summer laat kinderen weer volop genieten

Hannie Bettgens

Voor de 3e keer gaat LOEK@SUMMER van start. Een prikkelarm activiteitenprogramma voor kinderen die anders niet in met een regulier programma mee kunnen doen.

VELDHOVEN - In de weken 28 en 29, 8 tot en met 19 juli vindt het LOEK@SUMMER plaats. Marie-José Jansen, Lieke Stabel, Frits Dieben en Mandy Mennings vertellen gezamenlijk hierover: "We weten allemaal dat kinderen het leuk vinden om in de vakantie mee te doen met een zomerprogramma. Helaas kunnen niet alle kinderen meedoen met het reguliere zomerprogramma. Dat is voor sommige kinderen veel te druk."

Extra begeleiding

Om in de behoefte te voorzien is het programma van LOEK@SUMMER in het leven geroepen. "In deze 2 weken hebben we een prikkelvriendelijk programma. De activiteiten vinden plaats in kleine groepjes, maximaal 6 kinderen per groepje."
De organisatie geeft aan dat prikkelvriendelijk niet wil zeggen dat er geen actie is. "Integendeel! We hebben veel sportmomenten. Op de trampoline of boksen. Capoeira en zeskamp. Dat is vrij fysiek en kinderen kunnen zich hier helemaal in uitleven. Het verschil zit hem in de begeleiding en de kleine groepjes. Extra begeleiding die meteen inspringt als de behoefte daar is. Het kan zijn dat het toch nog te druk is voor een kind, of de behoefte om even een op een aandacht te krijgen."
Bijna alle activiteiten vinden plaats in de natuur. "Een bosrijke omgeving, lekker in de natuur bij Blokhut D'n Bosbender in Oerle. Maar we gaan ook op verschillende locaties vissen, vlotten bouwen en varkens knuffelen. We gaan naar de paarden van de Stalvrienden. Voor de hondenliefhebbers gaan we met hulphonden naar het bos. Daar is een parcours uitgezet waar ze met een hulphond doorheen kunnen lopen."

Splash

Er is rekening gehouden met de verschillende leeftijdsgroepen. "De jongere kinderen hebben andere interesses en behoeftes dan de grotere kinderen. Wat wel voor alle kinderen is georganiseerd is Splash. Inmiddels een traditie en een begrip waar kinderen helemaal los kunnen gaan met buikschuiven op een schuimbaan vol sop."
Leuk om nog te weten is, dat 2019 het jaar van Rembrandt is gaat ook hier niet ongemerkt voorbij. "Zelf een schilderij of kunstwerk maken in een echt atelier."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden