"Na de warming-up doen we oefeningen toegespitst op het verbranden van vet", aldus Gem Semeijn over Fat-Attack. FOTO: Bert Jansen.
"Na de warming-up doen we oefeningen toegespitst op het verbranden van vet", aldus Gem Semeijn over Fat-Attack. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

'Mijn absolute favoriet is Fat-Attack'

Hannie Bettgens

Mijn sport is...

"Van de maandag tot en met de donderdag ben ik om 09.00 uur in de sportschool. Gewoon omdat ik het heerlijk vind." De Veldhovense Gem Semeijn vertelt over haar sport…Fat-Attack.

VELDHOVEN - Haar hele leven heeft Gem Semeijn gesport: "Daar voel ik me goed bij. Ik werkte op Basisschool de Opdreef waar ik ook de gymles verzorgde. Daarnaast heb ik tennis gespeeld."

Vanaf 2003 is Semeijn in de sportschool te vinden. "16 jaar geleden ben ik hier begonnen op de powerplate. Inmiddels heb ik al aan de meeste onderdelen meegedaan, maar mijn absolute favoriet is Fat-Attack."
Fat-Attack is een training gericht op vetverbranding. "Na de warming-up doen we verschillende grondoefeningen toegespitst op het verbranden van vet. We maken gebruik van gewichten, een bankje, een bal... Maar doen ook balansoefeningen."
Semeijn moet lachen als ze zich in gedachten bezig ziet op de mat. "Dan ben ik zo blij dat ik hier bij Contoure Care sport, een sportschool speciaal voor vrouwen. Als je sommige houdingen ziet, dan begrijp je wel waarom... Hier heerst ook geen 'sportschoolmentaliteit' omdat we als vrouwen onder elkaar sporten. Geen last van haantjesgedrag, dus."

Grenzen verleggen

Semeijn zegt dat het sporten haar fit en gezond houdt. "Bewegen is goed, vooral voor iemand zoals ik, die al wat ouder is. Bovendien krijg ik er een kick van en blijf ik in vorm."
Ze geeft aan dat iedereen aan een Fat-Attack les mee kan doen. "Je traint op je eigen tempo. Zijn sommige oefeningen zwaar, nou dan doe je het toch even iets minder! Je sport gewoon naar eigen kunnen en prestaties. Belangrijk is dat je beweegt."
Op de vraag of je dan wel grenzen verlegd in je eigen prestaties, grinnikt ze breeduit. "Nou, degene die lesgeeft maakt wel dat je doorzet. Ze is een pittig dame, maar heeft wel iedereen afzonderlijk in de gaten. Maar je doet het voornamelijk voor jezelf."

Sociale contacten

In de jaren dat ze bij de sportschool traint heeft Semeijn met enkele vrouwen een mooie vriendschap ontwikkelt. "Na het sporten drinken we samen koffie en kletsen we lekker bij. We zijn betrokken bij elkaars wel en wee. Ook maken we uitstapjes en zijn zelfs met 5 vrouwen van het sportclubje op vakantie geweest. Naast het sporten dus ook goed voor de sociale contacten en we kletsen echt overal over, van koopjes tot sportkleren tot het uitwisselen van recepten."
Om mee te doen hoef je geen grote kosten te maken. "Een paar schoenen, lekkere losse kleding, maakt niet uit wat... Als je je er maar lekker in kan bewegen. Verder een handdoek en een flesje water en je kunt zo meedoen."
Sporten gaat voor Semeijn hand in hand met lachen. "We lachen heel wat af, hier. Het is heel gezellig en ontspannen. Ik zou zeggen, kom gewoon eens kijken. Of liever nog, proberen! Of je nu 20 of 83 jaar bent, iedereen kan meedoen."

Meer berichten