Meike Omvlee, Babs Keltjes, Jill van Nistelrooij
Meike Omvlee, Babs Keltjes, Jill van Nistelrooij (Foto: Peter Omvlee)

Meike, Babs en Jill Nederlands Kampioen acrogym

Spannend, spanning en gespannen. Niet alleen voor de gymnasten, maar ook voor de trainers en het meegekomen publiek op de tribune. De laatste wedstrijd van dit seizoen en uiteraard de belangrijkste. Iedereen wilde graag dat ene hoogste plekje op het podium bemachtigen.

VELDHOVEN - Het eerste Voorwaarts team dat in actie moest komen waren Meike, Babs en Jill in het niveau E junioren. Ze wisten dat ze grote kans maakten. Maar het weten en dan ook nog eens doen zijn toch twee verschillende dingen. Met een stralende, super strakke oefening zonder fouten, kregen ze de mega score van 24.350. Met nog 3 teams te gaan was het nog niet gedaan met de spanning. Uiteindelijk lukte het geen van die teams om hun score te overtreffen en mochten ze met blije, trotse gezichten het goud ophalen.

Het volgende team dat klaar stond voor Voorwaarts waren Sam, Sanne en Zayenne in het niveau E Senioren. Ook voor hen zat er een kans in op een podiumplaats. Ze lieten een hele mooie, foutloze oefening zien, met helaas hier en daar kleine schoonheidsfoutjes. Deze worden in een finale wedstrijd streng bestraft wat resulteerde in een 5e plaats. Fantastisch resultaat voor wie bedenkt hoeveel teams ze in de loop van het seizoen achter zich hebben kunnen laten.

Het derde en laatste Voorwaarts team van deze dag waren Romi, Wiebke en Gwenn in het niveau D senioren. Wederom een kanshebber. Ze hebben dit seizoen al heel wat goud mee naar huis genomen en waren dat ook nu weer van plan. Een pracht oefening werd er door ze neergezet, strak, nagenoeg foutloos en een prachtige choreografie. Deze oefening werd beloond met een hoge score van 24.310. Helaas werd deze score later overtroffen met 0.41. Jammer, maar wel een fantastische 2e plaats voor dit team. Voorwaarts kijkt met trots terug op een fantastische wedstrijddag met bijzonder mooie resultaten.

In het weekend van 22/23 juni is er nog een laatste wedstrijdweekend te gaan voor het A/B/C niveau, wat gehouden zal worden in Ahoy Rotterdam. Hieraan zullen nog 2 Voorwaarts teams deelnemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden