"Mijn werkplek is ook een plek van energie, waardering en kracht van collega's." FOTO: Jurgen van Hoof.
"Mijn werkplek is ook een plek van energie, waardering en kracht van collega's." FOTO: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

'Die waardering is zó belangrijk!'

Mireille Camps

Mijn favoriete plekje...

Naam?

"Hangama Manawi"

Geboortedatum?

"Op 14 september 1976."

Woont in Veldhoven in?

"Vanaf 2005 in 't Look."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?

"Bij deze vraag hoef ik niet zo lang na te denken: mijn favoriete plekje is namelijk letterlijk en figuurlijk het plein, het Meiveld, bij het gemeentehuis."

Waarom?

"Het heeft eigenlijk 2 wegen geopend voor mij. De ene weg is naar mijn werk en de andere weg is naar mijn project. Voorheen heb ik bij een bedrijf gewerkt dat failliet is gegaan. Ik was toen zwanger van mijn eerste dochter. Na de geboorte van mijn tweede dochter, wilde ik weer zo snel mogelijk aan de slag gaan. Ik kreeg de kans te gaan werken bij de afdeling beheer en realisatie van een sporthal. Na een tijdje gaf ik aan dat ik mijn Nederlandse taal wilde verbeteren en meer in contact wilde komen met andere mensen. Zodoende heb ik het aanbod gekregen om als Bode facilitaire dienst aan de slag te gaan, een andere afdeling van de gemeente Veldhoven. Ik kom oorspronkelijk uit Afghanistan en mijn taalontwikkeling ging achteruit toen ik een tijdje thuis was. Mijn kinderen zijn gewoon Nederlands opgegroeid en vroegen af en toe: 'Mama, wát zeg je?' en dat is best wel pijnlijk. Dus als je een kans krijgt om je taalontwikkeling en het contact met Nederlandse mensen, taal en cultuur te verbeteren, wil je die met beide handen aangrijpen. Dat heb ik ook gedaan."

Kom je hier vaak?

"Ik kom hier elke dag."

Neem je weleens iemand mee?

"Ik kom met heel veel mensen in contact, maar neem hen niet specifiek mee."

Nog iets anders over jouw favoriete plekje?

"Mijn werkplek is ook een plek van energie, waardering en kracht van collega's. Zo is mijn project-De Culturele Talentkeuken, samen met klantmanager Marcel Hendrikx van de gemeente, ook een kans voor vrouwen van verschillende etnische achtergronden. Deze vrouwen hebben nu al veel plezier om oorspronkelijke gerechten te koken met veel passie en energie."

Meer berichten