De 14-jarige Imke van Loon heeft al meerdere dierbaren in haar omgeving verloren aan kanker. "Vooral voor hen ga ik lopen en geld ophalen. Dat echt niemand meer die rotziekte krijgt." FOTO: Bert Jansen.
De 14-jarige Imke van Loon heeft al meerdere dierbaren in haar omgeving verloren aan kanker. "Vooral voor hen ga ik lopen en geld ophalen. Dat echt niemand meer die rotziekte krijgt." FOTO: Bert Jansen. (Foto: )

'Dat echt niemand meer die rotziekte krijgt'

Hannie Bettgens.

"Ik weet niet wat ik kan verwachten, maar het is allemaal wel heel indrukwekkend." 2e-jaars VMBO leerling Imke van Loon gaat de Alpe d'HuZes al lopend 'beklimmen'. Sowieso 1 keer minstens.

VELDHOVEN - De 14-jarige Imke van Loon heeft al meerdere dierbaren in haar omgeving verloren aan kanker. "Vooral voor hen ga ik lopen en geld ophalen. Dat echt niemand meer die rotziekte krijgt."
Zowel de vader als moeder van Imke gaan mee. "Mijn ouders zijn gescheiden. Mijn vader en bonusvader fietsen de berg op. Mama, mijn zus en ik gaan lopen. We gaan het als een team en ons team is Alpe Du Best."

Uitdaging

Alpe d'HuZes is een sportief jaarlijks fiets- en loopevement op de gelijknamige Franse berg om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto 'Opgeven is geen optie' fietsen, lopen of wandelen duizenden deelnemers de Alpe d'Huez op. Alleen of met een team. Naast de sportieve uitdaging, hebben ze ook de uitdaging om zo veel mogelijk sponsorgeld bijeen te brengen en daarmee een bijdrage te leveren aan onderzoek naar kanker.
De Alpe d'HuZes-koersdag vindt plaats op donderdag 6 juni 2019. Alpe d'HuZes is daarmee een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld. Op één dag beklimmen 5.000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal 6 keer de Alpe d'Huzes. "Ik denk dat het wel heel bijzonder is om naar boven te lopen. Onderweg naar boven steken we kaarsjes aan voor degenen die we missen. Ik denk dat ze allemaal wel in mijn gedachten zijn als ik naar boven loop, geen idee wat ik daarbij moet denken. Als ik boven ben zal het best wel emotioneel zijn. Dat hoor je van iedereen die mee heeft gedaan."

Op karakter

Het team heeft al ruim 1.000,00 euro opgehaald. "Ik had een spaarvarken op school staan en familie en vrienden hebben ook geld gedoneerd."
Imke en Noor van Loon gaan samen met moeder Irma Couwenberg minimaal 1 keer naar boven. "Maar we proberen de klim 2 keer te maken, dan passeren we ook 2 keer bocht 7, de Hollandse bocht."
Imke van Loon sport een paar keer per week. "Ik ben wel een paar keer gaan lopen... Hier in de omgeving. Dus echt getraind ben ik niet, maar ja, op karakter kom je ook ver."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden