De deelnemers moeten een sleepwagen over maximaal honderd meter verplaatsen. FOTO: Ad Adriaans.
De deelnemers moeten een sleepwagen over maximaal honderd meter verplaatsen. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: ad)

'Het is geen lol, het is een ziekte'

Ad Adriaans

1e lustrum Trekker-trek Oerle

Voor de 5e keer vindt op het terrein van het gilde St. Jan Baptist aan de Wintelresedijk zondag 9 juni een trekker-trekwedstrijd plaats. In deze lustrumeditie introduceert de organisatie 2 nieuwe klassen.

VELDHOVEN - Waar normaal kruisboogpijlen de lucht in zoeven, laten zondag 9 juni 200 grommende trekkers hun paardenkrachten zien. Vanaf 10.00 uur wordt op 2 banen gestreden om de bekers. De deelnemers moeten daarbij een sleepwagen over maximaal 100 meter verplaatsen.

Nieuwe klasse

De organisatie is in handen van het tractorpullingteam 'Red 'n Vet' in samenwerking met het gilde St. Jan Baptist. "De deelnemers streden de afgelopen jaren in de klassen 3 ton tot 11 ton. Nieuw is dit jaar de klasse tot 14 ton. Daarnaast hebben we voor het eerst een loaderklasse. Deze zware grondverzetmachines beloven het nodige spektakel net als de trekkers in de categorie Boerensport", weet Willem Peters, hoofdman van gilde St. Jan Baptist.
Bij het evenement zijn zo'n 40 vrijwilligers betrokken. Het meeste werk is het zoeken van sponsors volgens de hoofdman. Die zullen blij zijn met het led-scherm waarvan de organisatie voor het eerst gebruik maakt. Peters: "Op het scherm komen de logo's van onze sponsors voorbij. Ook is hierop continu de tussenstand van de wedstrijden te zien."
Daarop zal ook de naam van oud-Oerlenaar Carlo van Dooren verschijnen. Hij neemt met zijn Valmet 705 deel in de categorie Boerensport tot 4,5 ton. Wat is voor hem de lol van trekker-trek? "Het is geen lol, het is een ziekte. Als ik voor de sleepwagen sta, gaan de rillingen door mijn hele lijf. Ik doe het al zo'n 30 jaar en zou het niet kunnen missen."

Optredens

Om uit de kosten te komen biedt de organisatie op zaterdagavond een passend programma in de feesttent. Sinds vorig jaar wordt hiervoor samengewerkt met het in Wintelre gevestigde MVL Events van Mark van Loon. "Vorig jaar was de zaterdag een groot succes. Met 700 kaarten was de avond uitverkocht. De combinatie van de bands BZB en WC Experience bleek er een met een gouden randje."
Naast de drank zorgt Van Loon ook dit jaar weer voor de artiesten. De Poar Neem'n Roadshow is bekend geworden op de Zwarte Cross en maakt zaterdag zijn opwachting in Oerle. Naast de dj-act treedt ook de band Mooi Wark op. Zij brengen aanstekelijke Nederlandstalige boerenrock.

Tickets

Tickets zijn online kaarten te koop voor 15,00 euro. Aan de kassa 17,50 euro. Kaarten zijn ook te koop bij café Oersgezellig, Smulhuis Reusel en de vestigingen van cafetaria De Smickel in Vessem, Veldhoven en Best. Op zondag is de entree tot 16.30 uur 5,00 euro. Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang. Overigens, zondagavond treedt zanger Edrie Antonissen op.

www.trekkertrekoerloe.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden