In een fraaie Muziektuin leren kinderen spelenderwijs omgaan met muziek. FOTO: Ad Adriaans.
In een fraaie Muziektuin leren kinderen spelenderwijs omgaan met muziek. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: )

Andere plek Pinksterconcert St. Cecilia

Ad Adriaans

Nieuwe naam: Muziek bij de school

Na 41 edities verruilt muziekvereniging St. Cecilia de Zittardse bossen voor het terrein naast basisschool St. Jan Baptist. Op maandag 10 juni vindt het muziekspektakel plaats onder de naam Muziek bij de school.

VELDHOVEN - Het zal even wennen zijn voor de trouwe bezoeker van het jaarlijkse Pinksterconcert van St. Cecilia nu ze op Tweede Pinksterdag niet meer naar de goed verborgen open plek in de Zittardse bossen hoeven. De nieuwe locatie ligt schuin tegenover dorpscentrum d' Ouw School, de thuisbasis van de muziekvereniging waar elke dinsdag wordt gerepeteerd. Ontevreden over de locatie in de bossen zijn de muzikanten niet, volgens Daan Vonk van St. Cecilia. "De nieuwe locatie biedt ons meer ruimte en we zijn hiermee beter zichtbaar in het dorp. Zo geven we het evenement nog meer een dorpsbeleving. Ook is de plek beter vindbaar voor bezoekers."

Kinderen

Naast optredens van alle geledingen van de muziekvereniging staat op maandag 10 juni vooral de jeugd centraal. Speciaal voor kinderen kan een kinderkaart worden gekocht waarmee ze geschminkt kunnen worden en een hapje, drankje en suikerspin kunnen krijgen. Ook geeft de kaart hen toegang tot de Kindermuziektuin die op de speelplaats van de basisschool wordt ingericht. Dit is een concept van de Helmondse Saskia Martens. Zij ziet het als haar missie om meer kinderen aan het musiceren te krijgen. "Muziek maken is niet alleen het leukste wat er is, het is ook nog eens supergoed voor je. Je leert met muziek automatisch samenwerken, je leert je veel beter concentreren en je kunt er al je emoties in kwijt. Maar het allerleukste is in een orkest of een bandje muziek te maken."

Spelenderwijs

De doelgroep voor de Muziektuin zijn kinderen van 4 tot 12 jaar. Het is een ontdekkingstocht waarbij lol maken en leren hand in hand gaan. De kinderen komen er spelenderwijs in aanraking met muziek. "De kindermuziektuin is dynamisch en fysiek. Kinderen zijn lekker actief bezig op een laagdrempelige manier waarbij ze zelf kunnen ontdekken hoe alles werkt en wat hen aanspreekt."
Zo treffen ze er onder meer een orkest-in-het-rond aan dat muzikanten nodig heeft, muziektelefoons, het levensgrote muziekspel, welk ritme hinkel je, fluister en luister, boomwhackerplaats en diverse stemmige flessen.

Huldiging

Om 13.30 uur trapt drumband De Trom het evenement af dat met de aanwezigheid van een bar en enkele foodtrucks een festivalsfeer heeft. Naast muziek maken wordt er ook gedanst door leden van DeDe Dance. Op het programma staat ook de huldiging van enkele jubilarissen uit het lokale verenigingsleven. Een bijdrage uit het Coöperatiefonds van de Rabobank maakt Muziek bij de school mede mogelijk. Iedereen is welkom en de toegang tot het muziekspektakel is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden