Lin en Harrie van Gerwen zijn sinds 1 juni 2018 de eigenaren van het lunchcafé. Lin: "Om ons 1-jarig jubileum te vieren hebben wij de maand juni omgedoopt tot de Villa Pardoes-maand." FOTO: Bert Jansen.
Lin en Harrie van Gerwen zijn sinds 1 juni 2018 de eigenaren van het lunchcafé. Lin: "Om ons 1-jarig jubileum te vieren hebben wij de maand juni omgedoopt tot de Villa Pardoes-maand." FOTO: Bert Jansen. (Foto: )

Lunchcafé De Brooderie zet zich in voor Villa Pardoes

Hannie Bettgens

"In 2017 mochten wij te gast zijn bij Villa Pardoes, een levensherinnering voor ons en dat gunnen we andere gezinnen ook." Lin en Harrie van Gerwen zetten de maand juni op de kaart in hun lunchcafé De Brooderie.

VELDHOVEN - Lin en Harrie van Gerwen zijn sinds 1 juni 2018 de eigenaren van het lunchcafé. Lin: "Om ons 1-jarig jubileum te vieren hebben wij de maand juni omgedoopt tot de Villa Pardoes-maand."
Villa Pardoes is een vakantievilla in Kaatsheuvel waar ernstig zieke kinderen met hun familie kunnen verblijven. "Onze zoon Jazz is 8 jaar en heeft een ernstige spierziekte. Dat houdt in dat hij steeds minder op zijn spieren kan bouwen. Hij kan nu nog wel wat dingen zelf, zoals een transfer maken, maar over het algemeen maakt hij gebruik van een rolstoel. We hebben een volledig aangepast huis waardoor we de zorg van Jazz zelf kunnen doen wat we heel belangrijk vinden."
Een behandelend arts van Jazz heeft het gezin opgegeven een paar dagen in Villa Pardoes te verblijven. "Ik dacht dat wij daar echt niet thuishoorden. Vervolgens zei de arts, dat we dan geen goed ziekte-inzicht hadden. We zijn dus met het gezin gegaan; onze dochter Jill mocht ook mee."
De villa is van alle hulpmiddelen voorzien. "Er is een activiteitenprogramma, daar verblijven is pure verwennerij. Ontzorgen in de breedste zijn van het woord. Wij hebben dat mogen ervaren, dit gunnen we andere gezinnen ook."
Villa Pardoes draait vooral op donaties. En dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers, medewerkers en sponsoren die het belangrijk vinden dat ook ernstig zieke kinderen een onvergetelijke vakantie hebben. "Ons 1-jarig jubileum hebben daarom aangegrepen om zoveel mogelijk geld op te halen en dit te doneren aan Villa Pardoes."
De hele maand juni kan een bolletje aardbeienijs gekocht worden voor 1,00 euro en deze gaat volledig in het spaarpotje voor Villa Pardoes. "Op woensdagmiddag pannenkoeken eten, levert 2,50 euro op per couvert. De hele maand koffie of thee met een appelflap voor 3,95 euro waarvan ook weer 1,00 euro naar het goede doel gaat. De grote finale sluiten we af met een kinder high tea op zondag 30 juni. Van elke deelnemer doneren we 5,00 euro."
Voor de high tea is reserveren verplicht. "We hebben de ruimte voor 60 personen, dus vol=vol."
Lunchcafé De Brooderi ligt aan de Meent 83, Veldhoven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden