De opening van de Bibliotheek op school door (vlnr.) Nick, Juf Anouk Haasnoot, wethouder Daan de Kort, bibliotheekdirecteur Dorine Prinsen, Evy en schooldirecteur Louise van der Linden. FOTO: Willem Binnendijk.
De opening van de Bibliotheek op school door (vlnr.) Nick, Juf Anouk Haasnoot, wethouder Daan de Kort, bibliotheekdirecteur Dorine Prinsen, Evy en schooldirecteur Louise van der Linden. FOTO: Willem Binnendijk. (Foto: )

De Bibliotheek op school op basisschool Dick Bruna geopend

Van de redactie

Wethouder Daan de Kort opent afgelopen maandag 27 mei de Bibliotheek op school op openbare basisschool Dick Bruna in Veldhoven. Met de Bibliotheek op school werken school en bibliotheek samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen.

VELDHOVEN - De directeur van Dick Bruna, Louise van der Linden, opent de feestelijke ochtend op de locatie Smelen met een welkomst- en dankwoordje aan alle betrokkenen. "Er is keihard gewerkt door de leerkrachten, bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers. En het resultaat mag er zijn!" Bibliotheekdirecteur Dorine Prinsen vertelt de kinderen waarom lezen zo leuk én belangrijk is: "Als je goed kunt lezen, word je heel slim en kun je goed leren. Ook kun je je goed inleven in andere mensen."

Jaloers

Wethouder Daan de Kort geeft vervolgens toe 'een beetje jaloers' te zijn op de kinderen, want toen hij op de basisschool zat was er nog niet zo'n mooie schoolbibliotheek. Ook vertelt hij over zijn favoriete jeugdboek, De GVR van Roald Dahl. "Het verhaal gaat over vooroordelen en over dat je kunt worden wat je wilt, als je maar je best doet. De grote vriendelijke reus in het verhaal wil schrijver worden maar kan zelf niet zo goed lezen en schrijven. Met hulp van anderen en door veel te oefenen lukt het hem wel en hij schrijft uiteindelijk zelf het boek De GVR!"

Andere locaties

Na deze enthousiaste woorden is het tijd voor de officiële opening van de schoolbibliotheek. Daan de Kort knipt samen met 2 leerlingen het lintje door. Diverse leerkrachten zijn verkleed als boekfiguur of schrijver en lezen boekfragmenten voor. Vervolgens wordt de schoolbibliotheek meteen in gebruik genomen door diverse leerkrachten, leerlingen en vrijwilligers. Ook op de 2 andere locaties van Dick Bruna, Roek en 't Heike, zijn maandag 27 mei de schoolbibliotheken feestelijk geopend.

www.debibliotheekopschool.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden