Het enthousiasme van Anouk ging over op de andere beoefenaars. "We lopen steeds verschillende routes in 5 powerwalkmomenten."
Het enthousiasme van Anouk ging over op de andere beoefenaars. "We lopen steeds verschillende routes in 5 powerwalkmomenten." (Foto: )

'Dit is dus wat ik wilde doen...'

Hannie Bettgens

Mijn sport is...

Powerwalking... Heerlijk uptempo wandelen in de buitenlucht. Een aantal deelnemers vertellen hun ervaringen met deze populaire sport.

VELDHOVEN - Anouk Erven heeft 2 jaar geleden Powerwalk Veldhoven opgericht. "Ik houd ervan om te bewegen in de buitenlucht. In Veldhoven kon ik niks vinden wat bij me past, het is of te zwaar, zoals bootcamp, of te mild, zoals wandelen."
Ze gaat op zoek naar een sport waarbij de beoefenaar ervan toch de nodige calorieën verbrandt. "Maar dan zonder helemaal stukgaan. Iets wat gezellig is en waarbij je ook nog adem overhoudt om gezellig te kletsen. Powerwalk was daarvoor de uitgelezen sport."

'Mijn sport!'

Alleen gaan powerwalken doet iemand niet zo snel. "Omdat zoiets niet werd aangeboden in Veldhoven, dacht ik, waarom niet zelf het initiatief nemen? Zo ben ik destijds begonnen met 2 avonden in de week een powerwalk te verzorgen. Gewoon wandelen in een pittig tempo, actieve houding, armen bewegen en spieroefeningen tussendoor. Dit is dus wat ik wilde doen... Echt genieten! Ik merkte vervolgens dat het voor veel mensen echt hun ideale sport is. Lekker buiten, geen 4 muren om je heen zoals in een sportschool. Nee, dit is mijn sport!".
Het enthousiasme van Anouk ging over op de andere beoefenaars van de sport. "We werden steeds bekender in Veldhoven. We lopen steeds verschillende routes in 5 powerwalkmomenten, 3 avonden en 2 ochtenden."
Elke week is er een andere route en dus ook een andere verzamelplek, waardoor het niet gaat vervelen. "Ik zoek de mooiste plekjes van Veldhoven uit. En dat zijn er veel meer dan je denkt. Hoe vaak ik niet hoor: 'Hier ben ik nog nooit geweest!' Daar geniet ik van."

Stoute schoenen

Helga Folbert is 64 en geniet van powerwalk. "De geur van een sportzaal alleen al weerhoudt mij te gaan worstelen met allerlei apparaten. Bovendien kreeg ik steeds pijn aan mijn gewrichten. Nee, dan het stevig doorstappen in de frisse lucht! Heerlijk! Nergens last meer van en het is altijd gezellig!"
Yvonne van de Donk: "Sporten was de laatste jaren écht niet meer mijn ding, maar na een fikse hernia met veel therapie moest ik wél in beweging blijven. Ik had ik een flyer van Powerwalk Veldhoven liggen en na de zomervakantie heb ik de stoute wandelschoenen aangetrokken en een proefles genomen. Ik was meteen verkocht! Inmiddels loop ik 2 tot 3 keer in de week. De wisselende routes in de natuur en het enthousiasme van Anouk maken dat het écht leuk blijft. En... Je loopt regelmatig met andere wandelaars en leert zo leuke mensen kennen."
Femke Bijma: "Heerlijk na het werk! Je kiest zelf wanneer je mee doet. Anouk vindt altijd weer nieuwe paden. Het is erg gezellig, maar er wordt wel degelijk echt gesport."

www.powerwalkveldhoven.nl

Meer berichten