"Deelname aan de wedstrijd was erg spannend", aldus Gabriel van Grotel. FOTO: Stanja Krath.
"Deelname aan de wedstrijd was erg spannend", aldus Gabriel van Grotel. FOTO: Stanja Krath. (Foto: )

Finaleplaats in Junior Wiskunde Olympiade

Rekenen... Wiskunde... Niet voor iedereen de leukste studievakken. Maar dat geldt niet voor brugklasser Gabriel van Grotel van het vwo van het Sondervick College!

VELDHOVEN - Brugklasser Gabriel van Grotel, vwo-leerling van het Sondervick College, heeft deelgenomen aan de grootste en leukste reken- en wiskundewedstrijd van Nederland, 'de Kangoeroewedstrijd' genoemd. Maar liefst meer dan zo'n 20.000 havo/vwo-leerlingen uit de brugklas hadden zich individueel of klassikaal aangemeld voor de wedstrijd die in maart plaatsvond. Met een prima score heeft Veldhovenaar en Sondervickleerling Gabriel van Grotel zich bij de beste 20 van Nederland geschaard en mag hij op zaterdag 28 september naar de finale Junior Wiskunde Olympiade op de VU in Amsterdam.

Monique van Roosmalen, rector van de school, heeft de verbaasde Gabriel van Grotel in de klas in het zonnetje gezet en hem ook als eerste gefeliciteerd met zijn prijs. Gabriel: "Deelname aan de wedstrijd was erg spannend en het was een hele uitdaging om de wiskundeopgaven binnen de tijd te maken. Gelukkig is me dat gelukt en kon ik mijn formulier op tijd inleveren."

www.w4kangoeroe.nl/kangoeroe

Meer berichten