Het 34e Brabants Stripspektakel vindt niet meer plaats in het Koningshof in Veldhoven, maar in het Indoor-Sportcentrum in Eindhoven. FOTO: Brabants Stripspektakel.
Het 34e Brabants Stripspektakel vindt niet meer plaats in het Koningshof in Veldhoven, maar in het Indoor-Sportcentrum in Eindhoven. FOTO: Brabants Stripspektakel. (Foto: )

Veldhoven verliest het Brabants Stripspektakel aan Eindhoven

Van de redactie

Stripliefhebbers uit Nederland en België weten jaarlijks de weg te vinden naar het Brabants Stripspektakel. De laatste jaren vond dit grote evenement plaats in het Koningshof in Veldhoven, maar de organisatie moest onder andere vanwege een forse huurverhoging op zoek naar een nieuwe locatie. Die is er gelukkig gevonden. Het stripspektakel verhuist naar het Indoor-Sportcentrum in Eindhoven, waar op zaterdag 18 en zondag 19 mei de 34e editie plaatsvindt.

VELDHOVEN - De geschiedenis van het Brabants Stripspektakel start in 1986 in Valkenswaard, waarna het in 2015 verhuist naar Veldhoven. Na 4 edities moet de organisatie min of meer noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie. Mede-organisator Patrick van Gelder: "Het Koningshof was een prachtige locatie, maar prijstechnisch niet meer te doen. Naast de huurverhoging werd er voor de bezoekers betaald parkeren ingevoerd en dat is voor veel mensen natuurlijk wel een drempel. Zeker als het parkeren al die jaren gratis is geweest. We zijn daarom op zoek gegaan naar een nieuwe locatie in de regio en gelukkig hebben we met het Indoor-Sportcentrum in Eindhoven iets gevonden waar we normaal gezien nog heel veel jaren een geweldig en groots stripspektakel kunnen organiseren!"

Veel ruimte

Het lezen van stripboeken wordt door internet en gaming wat weggedrukt, maar afgaande op het Brabants Stripspektakel is daar niet veel van te merken. De organisatie heeft meer stands dan ooit verhuurd. Met bijna 900 meter aan kramen zal er voor liefhebbers van strips, maar ook Amerikaanse comics, superhelden en manga genoeg te vinden zijn. "Het voordeel van het Indoor-Sportcentrum is dat we veel ruimte hebben. Het is een mooie, overzichtelijke locatie en aantrekkelijk voor standhouders én bezoekers. Het parkeren is gratis en het is goed bereikbaar met de auto en OV", aldus Van Gelder.

Festival

Traditiegetrouw komen er meer dan honderd striptekenaars uit binnen- en buitenland naar het stripspektakel, maar er zijn ook veilingen, prijsuitreikingen en presenteren diverse uitgeverijen hun nieuwste stripuitgaven. Voor de jongere bezoekers is er het Kids Comix Festival, waar kinderen onder andere een superhelden diploma kunnen halen en Virtual Reality games kunnen doen.

Meer berichten