De 7 muzikanten van De Zjoem, komen uit Vessem, Veldhoven, Oerle, Oirschot en Middelbeers en brengen het beste in elkaar naar boven. FOTO: De ZjoemZjoem.
De 7 muzikanten van De Zjoem, komen uit Vessem, Veldhoven, Oerle, Oirschot en Middelbeers en brengen het beste in elkaar naar boven. FOTO: De ZjoemZjoem. (Foto: )

Een weekend lang Brabantse gezelligheid in De Ligt

Joop van Rooij

In het kader van 85 jaar harmonie Sub Umbra Meerveldhoven is er een weekend lang Brabantse Gezelligheid georganiseerd op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei in en om ontmoetingscentrum De Ligt, Ligt 157 Veldhoven.

VELDHOVEN - Een Weekend land Brabantse gezelligheid... Zo treedt op vrijdagavond 24 mei een wel heel bont gezelschap voor het voetlicht .Artiesten afkomstig uit Veldhoven en omstreken brengen een geheel onverwachte act op een komische, onverwachte en humoristische manier. Met zang, meezing, dans, muziek en wat dies meer zij, worden de toeschouwers op een verrassende manier vermaakt tijdens deze onvervalste Brabantse Bonte Meezing Avond. De zaal is open om 19.30 uur, de avond begint om 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur. De toegang is gratis.

Zjoem en Elvis

Zaterdagmiddag 25 mei is er een Brabants Bonte Middag voor jong en oud. Aanvang 14.30 uur, met aansluitend jubileumreceptie van 17.30 tot 19.30 uur.
Vervolgens speelt De Zjoem zaterdagavond 25 mei in ontmoetingscentrum De Ligt. De 7 muzikanten uit Vessem, Veldhoven, Oerle, Oirschot en Middelbeers, brengen het beste in elkaar naar boven. Ze spelen op geheel eigen wijze muziek uit het grensgebied tussen volks en folk. Vol invloeden uit verre streken maar altijd met humor en een onvervalste Brabantse tongval.
Daarna geeft Dirk van Hamond een tributeconcert als ode aan de legendarische Elvis Presley. Voor het optreden in De Ligt heeft de 27-jarige hovenier een live-band samengesteld, inclusief blazerssectie en achtergrondkoortje. Het totale programma die avond bestaat uit 2 blokken van 1 uur. De avond begint om 20.00 uur; zaal open 19.30 uur.

Frühschoppen

Zondag 26 mei is het ouderwets Frühschoppen, buiten bij De Ligt. Het St. Lambertus Gilde brengt tussendoor een vendelgroet. Tot slot zal maakt notaris Van Kruijsdijk de winnaars bekend van de loterij. Kortom, er vol weekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden