V.l.n.r.: Organisatoren Wil van Oorschot, Jos Bolder, de mascotte en Johan Heeren. FOTO: Jurgen van Hoof.
V.l.n.r.: Organisatoren Wil van Oorschot, Jos Bolder, de mascotte en Johan Heeren. FOTO: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

'Dwars door Veldhoven' nieuw wandelevenement

Mireille Camps

Al sinds 1962 zingen kinderen en hun begeleiders dat het een lieve lust is, vrolijk wandelend door vele straten en paden in Veldhoven tijdens de Jeugd Wandeldriedaagse. Muzikaal ondersteund door het Veldhovens Muziekkorps. Vorig jaar is het plotseling stil. Een jaartje pauze, terwijl 4 enthousiastelingen aan het broeden zijn op een nieuw ei, dat dit jaar op woensdag 12, donderdag 13 en vrijdag 14 juni uitkomt. Een nieuw wandelevenement is geboren, genaamd 'Dwars door Veldhoven.'

VELDHOVEN - De Jeugd Wandeldriedaagse is al decennia lang de afsluitende activiteit van het vakantieprogramma van Stichting Vakantiewerk Veldhoven. Maar door het teruglopend aantal deelnemers én vrijwilligers, is, in goed overleg met alle partijen, besloten een bezinningsmoment in te lassen, voor het bedenken van een nieuw, op zichzelf staand concept, losgekoppeld van Stichting Vakantiewerk Veldhoven én de zomervakantie. Zomaar afscheid nemen van het wandelen, dat kunnen de kersverse organisatoren van Dwars door Veldhoven - Johan Heeren, Jos Bolder, Wil van Oorschot en Marly Heeren (niet op de foto) - namelijk niet. Daar is deze gezellige activiteit hen te dierbaar voor.

Na ruim een jaar van brainstormen en goed overleg, gaat het wandelen weer door! Door het nieuwe initiatief, klinkt ook dit jaar weer 'De paden op, de lanen in'! Bolder heeft er een goed gevoel over en licht toe: "Het nieuwe concept van het wandelevenement 'Dwars door Veldhoven' wordt fantastisch, daar zijn we van overtuigd! Met een knipoog naar Jeugdwerk is het motto: 'Ouderen lopen onder begeleiding van een kind'," lacht Bolder. "Maar dat is natuurlijk gekheid: íedereen mag zich opgeven: jong èn oud. Het verschil met de wandeldriedaagse is dat iedereen individueel betaalt, dus ook individueel kan meedoen. Uiteraard is met een groep lopen dan nog steeds mogelijk".

Ook medeorganisator Heeren ziet het helemaal zitten: "We hebben gekozen voor routes met pijlen, waarmee een lengte van 2,5 kilometer kan worden gelopen (start om 18.00 uur, red.), zodat de allerkleinsten ook mee kunnen doen. De andere opties zijn 5 kilometer (start 17.45 uur, red.) of 7,5 kilometer (start 17.30 uur, red.)."
Van Oorschot voegt enthousiast toe: "We starten weer op De Plaatse en we zijn herkenbaar aan het tweekleurige logo. We hopen nu op 200 deelnemers en hopelijk groeit het in de loop der jaren weer uit tot ongeveer 600 deelnemers, waar het ooit mee begon."

Kader

Inschrijven

Dwars door Veldhoven zal de week na Pinksteren gehouden worden, op woensdag, donderdag en vrijdag in de vroege avond. Deelname kost 6 euro per persoon en men kan zich opgeven via website www.dwarsdoorveldhoven.nl of tijdens de inschrijfavonden op 15 en 28 mei in Zaal San Remo aan de Dorpstraat 17A, tussen 19.00 uur en 20.00 uur. Pinbetaling mogelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden