14 mei 1959 is de dag dat Severinus wordt opgericht. Dat moet natuurlijk gevierd worden! FOTO: Archief Severinus.
14 mei 1959 is de dag dat Severinus wordt opgericht. Dat moet natuurlijk gevierd worden! FOTO: Archief Severinus. (Foto: )

60 jaar Severinus: Kennis is kracht

Hannie Bettgens

Feest voor iedere betrokkene!

14 mei 1959 is de dag dat Severinus wordt opgericht. Nu 60 jaar later wordt dit feit gevierd met een feestweek. Iedere locatie taart en een jubileumcadeu. Ook komt een oude traditie terug, namelijk de frietkraam

VELDHOVEN - "En we noemen het een jubeljaar", begint Malou van Loon. "In de loop van het jaar wordt op verschillende manieren aandacht besteed aan het 60-jarig bestaan."
Een jaar vol feestelijkheden voor cliënten, medewerkers, vrijwilligers en iedereen die betrokken is bij Severinus. "We trappen af met een feestweek. Deze is van maandag 13 tot en met zaterdag 18 mei en noemen we de Kennis Is Kracht-week, kortweg KIK. Dinsdag 14 mei organiseren we het symposium Bijzonder in Samenleven, kosteloos te bezoeken na inschrijving via de website."

Symposium

KIK staat bol van inspirerende en leerzame activiteiten. "Het delen van kennis staat daarin centraal. We hebben een gevarieerd programma samengesteld voor iedereen die zich bij Severinus betrokken voelt. Je hoeft geen cliënt, mantelzorger, familie of zo te zijn om deel te nemen."
Maandag 13 mei, 09.30 uur, is de opening van de KIK-week. Dan staan 2 workshops op de planning, te weten Nederlands ondersteund met gebaren én Veilig omgaan met geld."
Dinsdag 14 mei staat een symposium gepland in de Schalm. "Tussen 12.00 en 17.00 uur staan verschillende thema's centraal. Wat is bijzonder in samenleven? Wat is de rol van de gemeente hierin? Het convenant tussen de gemeente, politie, brandweer en Severinus. Ervaringsdeskundigen over het leven in de samenleving. Hoe is het om te wonen en te leven tussen mensen met een verstandelijke beperking? Wethouder Mariënne van Dongen spreekt over wat Severinus heeft betekend voor de Veldhovense samenleving. Een middag vol feestelijkheden die af wordt gesloten met een gezamenlijke borrel."
Verborgen schatten kunnen gevonden worden tijdens het Geocaching. Voor de KIK week is namelijk een speciale geo-route gemaakt rondom het 60-jarig bestaan van Severinus. Deze route kan door iedereen gelopen worden, de opdrachten zijn aangepast aan de verschillende ontwikkelingsniveaus. Tussen 19.00 en 20.30 uur.

Inschrijven

Donderdag 16 mei is het mogelijk zich op te laten sluiten in een escaperoom. "Met maximaal 8 mensen word je opgesloten in onze escaperoom. Deze is speciaal gemaakt voor en door Severinus. Door samen te werken, na te denken, te communiceren en creatief te zijn kom je vrij uit de escaperoom."
Zaterdag 18 mei is het kennisfestival. Van 11.00 tot 15.30 uur. De KIK-week wordt afgesloten met een pubquiz voor medewerkers van Severinus. Malou van Loon: "Alle activiteiten staan te lezen op de KIK-site. Voor alle activiteiten moet vooraf via deze site worden ingeschreven."

www.severinus.nl/60

Meer berichten