Vocaal Ensemble Phoenix tijdens concertreis in Cambridge, september 2018. FOTO: Ineke Laeven-Broeksteeg.
Vocaal Ensemble Phoenix tijdens concertreis in Cambridge, september 2018. FOTO: Ineke Laeven-Broeksteeg. (Foto: Foto: Ineke Laeven-Broeksteeg)

40 jaar Phoenix 'In vogelvlucht'

Erwin van de Moosdijk

40 jaar geleden, in april 1978, wordt het - dan nog - Jongerenkoor Phoenix opgericht. Verbonden aan de H. Lambertuskerk in Meerveldhoven ondersteunt Phoenix 25 jaar lang de dienst met tekst en muziek. Na 40 jaar van muzikaliteit en vriendschap heeft Phoenix zich ontwikkeld tot een volwaardig Vocaal Ensemble. Onder leiding van dirigent Ton van de Weem leggen 25 zangers en zangeressen - waarvan nog 3 van het eerste uur - zich toe op uiteenlopende muziekstijlen.

VELDHOVEN - Phoenix heeft in het verleden, samen met andere Veldhovense koren, diverse grote en best indrukwekkende werken uitgevoerd zoals de Carmina Burana van Carl Orff, het Réquiem van Mozart en Fauré en de Messiah van Händel. Ook heeft het koor verschillende keren samen met de Argentijnse tenor Javier Rodriguez de meeslepende Misa Criolla van de componist Ariel Ramirez ten gehore gebracht.
In 2014 worden in Theater De Schalm in Veldhoven gezamenlijk de jubilea gevierd van Phoenix (35 jr) en van Harmonie Sub Umbra (80 jr). Dit wordt destijds groots gevierd met de Carmina Burana van Carl Orff en The Queen Symphony van Tolga Kashif.

Op zaterdag 18 mei zal een breed publiek kunnen horen dat het jongerenkoor-van-ooit nog steeds springlevend is. Het concert waarmee ze het jubileumjaar afsluit wordt een bijzonder feestelijke, muzikale happening. In vogelvlucht neemt Phoenix de aanwezigen mee door de tijd van warmbloedige gospels, Manhattan Transfer en Piazolla tot Coldplay. Bijzonder is de indringende muziek uit Oost Europa en het ritmisch swingende Laudate Dominum.
Dit jubileumconcert heeft voor elk wat wils, absoluut. Voor trouwe Phoenix aanhangers zal het een feest van herkenning zijn, voor nieuwe luisteraars een gevarieerde kennismaking met een zeer enthousiast ensemble. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 18 mei.

Het jubileumconcert, met als publiekstitel 'In vogelvlucht', van het Veldhovens Vocaal Ensemble Phoenix wordt zaterdag 18 mei uitgevoerd. De aanvang is om 20.00 uur. De locatie is de welbekende Art4U Muziekschool Veldhoven, gelegen aan de Bossebaan 60 in Veldhoven.
Wat de tickets betreft, deze kosten 12,50 euro per persoon en zijn verkrijgbaar aan de kassa in de Art4U Muziekschool of via reservering. Die reservering kan overigens telefonisch of per e-mail. Zie hieronder de nodige contactdata.

Erwin van de Moosdijk, T. (06) 53.362.385., E. info@vephoenix.nl

Meer berichten