Wie deel wil nemen aan een van de activiteiten bij De Korrel, kah zich aanmelden bij Jack Gudden via jack.gudden@gmail.com.
Wie deel wil nemen aan een van de activiteiten bij De Korrel, kah zich aanmelden bij Jack Gudden via jack.gudden@gmail.com. (Foto: ad)

'Sociaal tennis' van start bij De Korrel

Ad Adriaans

In haar streven om de banen overdag beter te benutten, start tennisvereniging De Korrel het project-'Sociaal tennis'. De gemeente steunt het initiatief met 11.000,- euro in het kader van de Experimenteersubsidie.

VELDHOVEN - Jack Gudden is lid van de Oerlese tennisvereniging. Hij verzorgt in verscheidene wijkcentra fitgym voor senioren. Vanuit zijn professie kent hij in Veldhoven iedereen die met bewegen en ouderen te maken heeft. "We willen dat mensen die om bepaalde redenen een stapje terug moeten doen of zelfs afhaken, toch bij de club betrokken blijven. Het sociale stukje is heel belangrijk. Als je moet afhaken, heb je het gevoel dat je er niet meer bij hoort", legt Gudden uit. Hij is gevraagd om een jaar lang het project van De Korrel te trekken.

Opfriscursus

Deze maand start het eerste project: de Opfriscursus Tennis Overdag. "Daarvoor hebben zich al 8 mensen gemeld. Deelnemers hoeven geen lid van de club te zijn om het weer eens te komen proberen. De opfriscursus duurt 8 weken in mei, juni en eventueel juli. De sporter krijgt op deze manier zoveel mogelijk persoonlijke aandacht van de trainer", legt Gudden uit. Gedurende de cursus mogen de deelnemers ook tussendoor komen oefenen op het sportpark aan het Smidsvuurke.
Voor 55-plussers is er vrijdag 21 juni een eendaags toernooi plaats. "Dit is voor alle tennisliefhebbers uit de omgeving. Het evenement is inclusief lunch en loterij. De speelsterkte is 5 tot en met 9. Vrijwilligers van de vereniging hebben dit initiatief opgepakt, precies zoals het de bedoeling is."
Alsof dit nog niet genoeg is, noemt Gudden nog een noviteit. "De Korrel kende ooit een Kersttoernooi voor heren. 2 leden hebben het idee van een Heren Tennismiddag. Dit willen ze maandelijks gaan doen, te beginnen op maandag 20 mei. Er geldt geen leeftijdscriterium."

Mantelzorgers

De Korrel is ook in gesprek met maatschappelijke organisaties. Zo vindt er al elk jaar in oktober een tennistoernooi voor cliënten van Severinus plaats. Voor hen roept De Korrel een zomerprogramma van 4 weken in het leven. Gudden: "In die periode liggen veel activiteiten bij Severinus stil. Wij hebben een lid dat werkzaam is bij Severinus en zij heeft een trainingsbevoegdheid. In de vakantieperiode biedt zij training aan de cliënten van Severinus aan."
Tenslotte zijn op donderdag 4 juli mantelzorgers die bij SWOVE bekend uitgenodigd voor een Fit-Uurtje, inclusief lunch.

Meer berichten