Vrijdag 26 april... Voor Ine Loijen een bijzondere dag. Burgemeester Delhez gaf haar een ‘schouderklopje van de Koning’. FOTO: Martily-Media.
Vrijdag 26 april... Voor Ine Loijen een bijzondere dag. Burgemeester Delhez gaf haar een ‘schouderklopje van de Koning’. FOTO: Martily-Media. (Foto: Martily-Media)

Lintje aanvragen, waarom belangrijk?

Marij Bergen

Een schouderklopje van de Koning

Denkt u wel eens 'die persoon verdient een lintje'? Kom dan nu in actie en zorg dat iemand die het echt verdient, een 'schouderklopje van de Koning' krijgt. Over de waarde van een lintje 3 Veldhovenaren aan het woord: de burgemeester, een aanvrager en een kersverse lintjesdrager.

VELDHOVEN - Burgemeester van Veldhoven, Marcel Delhez formuleert het als volgt: "De waarde van het lintje ligt vooral in de waardering die je daarmee laat zien voor de mens achter de activiteiten. Al die vrijwilligers helpen immers als een soort van smeerolie mee, om de radertjes van onze samenleving draaiend te houden. Een keer per jaar mag ik al die maatschappelijke betrokkenheid en energie voor het voetlicht brengen en dat voelt altijd erg goed."

Welverdiend zonnetje

Wim Luijkx vroeg afgelopen jaar een lintje aan voor Ine Loijen. Op de vraag waarom hij in actie kwam, geeft hij als antwoord: "Mantelzorgers, stille krachten in een vereniging; de vrijwilligers verzetten bergen werk en blijven doorgaans op de achtergrond. Door een Koninklijke Onderscheiding voor ze aan te vragen, kan je ze eens in een welverdiend zonnetje zetten."
En: "Bovendien is het érg leuk om die mensen 's morgens vroeg te verrassen met een bezoekje van de burgemeester en om dan die verbaasde gezichten te zien. Schitterend!"

Zoveel waardering

Ine Loijen reageert zelf: "26 april dacht ik een verrassingsuitstapje met mijn gezin te hebben, maar dit pakte echt anders uit! Tijdens het ontbijt werd ik verrast: de burgemeester en zijn gezelschap, buurtgenoten en degenen die mij hadden voorgedragen voor de onderscheiding stapten binnen..."
"Het was even heel erg schrikken, normaal gesproken heb ik alles snel door. Onze zoons hadden het goed geheim gehouden; zelfs mijn man Frans was niet op de hoogte! Nadat ik wat tot rust was gekomen heb ik alles maar over me heen laten komen. Ik heb 2 dagen volop genoten, het was feest! In de straat hingen de vlaggen uit en ik heb zoveel waardering te horen gekregen van familie, buurt, dorpsgenoten, BIO, de Koers van Oers, de Dorpsvereniging, dat heeft me echt geraakt. Ik geniet nòg na tussen de vele bloemen en de ontelbare lieve apps, e-mails, kaarten en FB-berichten.

Initiatief nemen

Een afsluitend woord van de

De waarde
van het lintje
ligt vooral
in de
waardering

burgemeester?: "Bent u geïnspireerd door dit artikel? Neem dan het initiatief en draag zo'n stille kracht voor. Uiteraard is mijn secretaresse altijd bereid en beschikbaar om advies te geven; zij kent de procedure van binnen en van buiten. Succes met het maken van een goed voorstel. Doen hè!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden