Zaterdag 11 en zondag 12 mei is de Jacobusmolen in Vessem te bezichtigen.
Zaterdag 11 en zondag 12 mei is de Jacobusmolen in Vessem te bezichtigen. (Foto: )

Kunst, creativiteit en een lekker hapje

Wie wil kan zaterdag 11 en zondag 12 mei de Jacobusmolen in Vessem bezichtigen, alsook deelnemen aan de gezellige activiteiten op het plein voor de molen. Het zijn namelijk weer de Nationale Molendagen.

VESSEM - De activiteiten bijde Vessemse Jacobusmolen starten om 11.00 uur en duren tot 17.00 uur. Wat staat er zoal te gebeuren? Op het plein voor de molen is er een mix van ruiken aan kunst en creativiteit, een beetje muziek en voor de proevers zijn er Syrische en Nederlandse hapjes. Dit aangevuld met een warm of koud drankje maakt het compleet.
Verder zorgen beeldhouwers en houtsnijders voor de nodige spaanders; ooit gezien hoe een houtstronk als wandelstok tot leven komt. En kom zeker kijken naar 'Brood op de plank', een serie broodplanken gesneden door de molenaar van de Jacobusmolen. Verschillende schilders gaan samen met Franse achtergrondmuziek de Parijse feer van het Place du Tertre creëren. Wie wil zien hoe fluitjes uit bamboe worden gesneden moet zondag even langs komen.
Een mooie aanvulling op de kunst en creativiteit zijn de stands met kruiden en producten uit de moestuin. Allemaal uit onze directe omgeving, gepresenteerd door mensen uit de buurt.
En de kinderen? Die kunnen zich een echte Rembrandt voelen als ze onder leiding van een Vessemse schilder(es) zelf een mooi schilderij maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden