In Veldhoven zijn maar liefst zo'n 6 tuinvrijwilligers actief. FOTO: FreePik.
In Veldhoven zijn maar liefst zo'n 6 tuinvrijwilligers actief. FOTO: FreePik. (Foto: )

Met hark en schoffel in de aanslag...

Van de redactie

Mensen die in hun eigen omgeving bepaalde hulp niet zelf kunnen regelen, kunnen daarvoor in Veldhoven bij Cordaad Welzijn Praktische ondersteuning terecht. Vrijwilligers van Praktische ondersteuning helpen inwoners van Veldhoven zonodig bij tuinklusjes, kleine klusjes in huis, bij de boodschappen of incidenteel vervoer.

VELDHOVEN - Nu de blaadjes aan de bomen zijn gekomen, planten knoppen vormen en het onkruid hard groeit, wordt de vraag naar tuinklusjes groter. Wie wil? Wie kan? Welnu, de tuinvrijwilligers van Cordaad Welzijn Praktische ondersteuning kunnen bewoners van Veldhoven bij staan in het voorjaarsklaar maken van hun tuin.

Dankbaar

In Veldhoven zijn maar liefst zo'n 6 tuinvrijwilligers actief. In 2018 hebben zij een totaal aan 137 tuinklussen geklaard.
Een van die 6, is vaste tuinvrijwilliger Karel. Hij is al 9 jaar actief voor Cordaad Welzijn Praktische ondersteuning. Inmiddels is hij 71 jaar. "Zolang ik de mens kan dienen, hoef ik zelf nog niet gediend te worden", zegt hij.
Karel helpt Veldhovenaren die hulp nodig hebben bij het toegankelijk houden van hun tuin, zoals het tuinpad vrijmaken en snoeien. Karel doet het met veel plezier. Hij is er mee begonnen toen hij in Veldhoven kwam wonen. Het doel was om zijn kennissenkring uit te breiden. "Mensen zijn ongelooflijk dankbaar. Naast het tuinieren, is het vooral ook sociaal werk. Iedereen wil altijd wel even zijn verhaal kwijt."

Hulp nodig?

Veldhovenaren die op de een of andere manier of om de een of andere reden gebruik willen maken van een sociale tuinhulp, kunnen contact opnemen met Cordaad Welzijn Praktische ondersteuning. Dit kan elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur, via onderstaand telefoonnummer. Een e-mail sturen is natuurlijk ook mogelijk.

(040) 253.67.89.

info@veldhovenvoorelkaar.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden