Jeroen Buyink vanhet Witte Wiel: "Er wordt veel van ouders en kinderen verwacht, er moet veel." FOTO: Bert Jansen.
Jeroen Buyink vanhet Witte Wiel: "Er wordt veel van ouders en kinderen verwacht, er moet veel." FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

Hoe leid je alles in goede banen?

Hannie Bettgens

Workshop werk en gezin in balans

Dinsdag 7 mei en dinsdag 14 mei worden er 2 workshops georganiseerd: werk en gezin in balans. De workshop wordt verzorgd door Kids & Work.

VELDHOVEN - Witte Wiel en Klokje Rond zijn gespecialiseerd in kinderopvang in verschillende leeftijden. "Er komen hier kinderen tussen de 0 en 12 jaar," zegt Jeroen Buyink. "We hebben gemerkt dat ouders veel vragen hebben met betrekking tot de opvoeding van hun kind. De afgelopen jaren is er veel veranderd, hoe ga je daar mee om. Er wordt veel van ouders en kinderen verwacht, er moet veel."

Handvaten

Vooral nieuwbakken ouders worstelen met de vraag hoe ze alles in goede banen kunnen leiden. "Als ouders verandert veel in je leven. Voordat er een kind in je leven kwam kon je alleen maar bedenken hoe dat zou zijn. Je krijgt een volledige andere leefstijl. Waar je voorheen alleen maar voor jezelf en partner hoefde te zorgen en rekening mee te houden, bestaat plots uit nog iemand waar je rekening mee dient te houden. Je krijgt automatisch verschillende rollen toebedeeld; je bent een kind van, een partner van, de ouder van. Soms zijn al die rollen lastig te combineren. We zien veel ouders worstelen met hun werk- en privé-balans. De workshop Werk en Gezin in
Balans reikt handvaten aan en biedt inspiratie aan ouders."

24 uur

De combinatie van een baan, een gezin, het regelen van allerlei praktische zaken, keuze's, dilemma's en uitdagingen maken dat het lastig kan zijn de juiste balans te vinden. Het werk thuis, kinderen van en naar school en sporten halen en brengen, gebroken nachten, een ziek kind als je moet werken. "En dan is er ook nog het sociale leven, eventuele mantelzorgtaken en natuurlijk de relatie met je partner. Om nog maar niet te spreken over tijd voor jezelf nemen. Hoe doe je dat in alle drukte? Tijd voor jezelf in die 24 uur per dag die je hebt?"

Focus

Het Witte Wiel ligt aan de Provinciale weg 4 in Veldhoven. Klokje Rond aan de Houtwal 2 – 3 in Veldhoven. Beide zijn een op zich staande kinderopvang en BSO, maar met verregaande samenwerking. Jeroen Buyink spreekt namens beide organisaties als hij de doelstelling verwoord van Klokje Rond en Het Witte Wiel: "Onze focus ligt op groei en ontwikkeling. Met de workshop 'werk en gezin in balans' willen we het doel nastreven ouders de beste ouders kunnen laten worden die ze kunnen zijn. Vol inspiratie, geen verplichtingen of opleggingen, nee handvaten. Doe daarmee wat je wil. Pik eruit wat bij jou past en doe er je voordeel mee."
Iedereen is welkom de avond(en) te komen bezoeken. "Ouders die op een of andere manier vastlopen in deze snel veranderende maatschappij, nodigen we uit om 1 van de 2 avonden te bezoeken."
Dinsdag 7 mei en dinsdag 14 mei van 19.30 uur tot 22.00 uur. Inschrijven verplicht via www.klokjerond.nl

Meer berichten