'Wereldlabyrint' in de Hof van Heden
'Wereldlabyrint' in de Hof van Heden (Foto: Marije van den Oever)

Wereldlabyrintdag voor de vrede

We nodigen je graag uit op zaterdag 4 mei, Herdenkingsdag in Nederland en Wereld Labyrintdag. Er is vrije toegang. Overal op de wereld lopen mensen het labyrint voor de vrede. Het labyrint is een pelgrimstocht ‘op zakformaat’, een moment van bezinning.

Vrede begint met mee leven, met de wens dat mensen het goed hebben. Dat mensen niet geplaagd worden door honger, oorlog, of innerlijke strijd. Meeleven, mededogen komt vanzelf op als je in het nieuws slachtoffers van een oorlog of natuurramp ziet, of wanneer je beelden ziet van mensen met hun kinderen op de vlucht op zoek naar een veilig onderkomen. Als je werkelijk durft kijken doet dat pijn en is je eerste impuls dat je wilt helpen.

Meeleven, compassie geeft je een vervuld gevoel, het is hetzelfde gevoel dat je kunt hebben als een nabij-iemand, een partner, kind, familielid of vriend het goed heeft.

Allemaal hebben we bewondering voor meelevende mensen. We worden blij van de verhalen van Moeder Theresa, Mahatma Gandhi, Marten Luther King, Albert Schweitzer. En van bijvoorbeeld bv Pater Damiaan die zijn leven gaf aan leprapatiënten en zelf aan die ziekte overleed. Dit alles begint bij compassie.

We zijn een groot deel van ons leven bezig ons om hoog te worstelen op de prestatieladder, worden onderweg beoordeeld/ getaxeerd en vaak onvoldoende bevonden. Of het nu gaat om je rol als kind, ouder, familielid, vriend of de rol in je werk: de lat ligt heel hoog.

En zo zijn we de zorg voor ons zelf, de glimlach om wat we wel en wat we niet kunnen, vergeten.
En daarmee verliezen we de vriendelijkheid voor ons zelf en de ander.
Met compassie helpen we elkaar en we helpen ons zelf. Vanuit betrokkenheid is er ruimte voor hulp en een glimlach voor onszelf en voor de ander. In dit licht lopen we het labyrint, welkom!

NieuwTij, Lieve en Jan Weeda. Aanmelden janweeda@hetnet.nl /06 22 491 501

Ontvangst v.a. 14.30, aanvang 15 uur, afsluiting ca 17.15 uur. Toegang vrij.
Locatie Hof van Heden, Achterste Heistraat 9 5091 JB Oostelbeers, gelegen bij landgoed Baest. Meer informatie www.nieuwtij.nl/agenda
Bijeenkomst in het licht van onze open maandelijkse mindfulness-terugkomdagen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden