Herdenkingen Veldhoven nodigt alle Veldhovenaren uit

Van de redactie

De gemeentelijke Werkgroep Herdenkingen Veldhoven organiseert elk jaar de herdenking van alle burgers en militairen die, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, waar ook ter wereld, door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen. Speciale aandacht gaat uit naar de Veldhovense burgers en militairen die in het belang van het Koninkrijk of tijdens vredesmissies zijn gevallen en naar de slachtoffers van het bombardement in Zeelst op 17 september 1944.

VELDHOVEN - Ook dit jaar zal de herdenking plaatsvinden bij het Klokmonument aan de Kleine Dreef op 4 mei en de herdenking bij het monument 'Donderslag bij heldere hemel' aan het Meiveld op 17 september.

De 4 mei-herdenking begint dit jaar met een gezamenlijke STILLE TOCHT naar het Klokmonument om 19.40 uur. Vanaf de kiosk aan De Plaatse, tegenover de H. Caeciliakerk, verzamelen de leden van het College van burgemeester en wethouders, de werkgroep Herdenkingen Veldhoven, leden van het Gilde H. Caecilia, leden van het Veldhovens Muziekkorps en leden van de Scouting St. Stanislaus Kostka zich om tezamen met andere belangstellenden te voet te gaan naar het Klokmonument aan de Kleine Dreef. Daar volgt de herdenking en kranslegging bij het Klokmonument om 19.50 uur.

Na een woord van welkom, het 'Taptoe-Signaal' en het luiden van de klok worden 2 minuten stilte in acht genomen. Daarna speelt het Veldhovens Muziekkorps het Wilhelmus en houdt de burgemeester Marcel Delhez een toespraak. Hierna volgt een voordracht door kinderen van Veldhovense basisscholen en wordt de 'World Peace of Flame' aangeleverd voor het ontsteken van de fakkel. Een leerling van het Sondervick College zal een gedicht ten gehore brengen en er klinkt koraalmuziek. Het gilde neigt onder tromgeroffel de gildevlag.

Door verschillende organisaties zal tenslotte een krans of bloemstuk worden gelegd, bijgestaan door de altijd behulpzame leden van de Scouting St. Stanislaus Kostka.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden