Wat zo prettig is aan het vrijwilligers werk bij Vrijwilliger Ter Zijde is het zorgen voor een ander. "Ik zorg liever voor een ander, dan dat een ander voor mij moet zorgen!" FOTO: Bert Jansen.
Wat zo prettig is aan het vrijwilligers werk bij Vrijwilliger Ter Zijde is het zorgen voor een ander. "Ik zorg liever voor een ander, dan dat een ander voor mij moet zorgen!" FOTO: Bert Jansen. (Foto: )

'Al met al is het echt heel erg dankbaar werk'

Hannie Bettgens

Woensdag 17 april is met de vrijwilligers van Vrijwilliger Ter Zijde het 25-jarig bestaan gevierd.

VELDHOVEN - De vrijwilligers krijgen die woensdag 17 april een gezellige middag aangeboden. Ellen Stevens, Ouderenadviseur en Vrijwillig Ter Zijde van SWOVE: "We zijn dankbaar voor al het goede werk dat onze vrijwilligers verrichten."

Veldhovens Weekblad

Veel vrijwilligers zijn al vanaf het begin betrokken, zoals Ria Karman. "Ik zag destijds een oproep in het Veldhovens Weekblad en heb me opgegeven. Ik ben van de 2e lichting die na een scholing klaar was om vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik kom zelf uit een groot gezin en heb altijd geleerd om klaar te staan voor een ander. Je kunt altijd wel iets doen, werd er gezegd. Voor mij vanzelfsprekend dat ik dit werk ging doen."

Wat zo prettig is aan het vrijwilligers werk bij Vrijwilliger Ter Zijde is het zorgen voor een ander. "Ik zorg liever voor een ander, dan dat een ander voor mij moet zorgen! Doordat ik bij iemand in huis blijf die niet zonder hulp kan, ontlast ik de mantelzorger die dan even iets voor zichzelf kan doen. Dat komt er vaak niet van als je voor een partner moet zorgen."

Passie

Jolanda van Staal is ook al enkele jaren vrijwilligster. "In het begin legde ik informerende huisbezoeken af bij mensen boven de 75 jaar. Daarnaast was ik ook vrijwilligster en kwam ik bij een aantal cliënten die in het begin nog mee ergens een kopje koffie konden gaan drinken, een boodschapje doen, terrasje pikken. Van lieverlee merk je dat het intensiever wordt waardoor ik de keuze heb gemaakt om als Vrijwilliger Ter Zijde door te gaan. Daar ligt toch wel mijn passie."

Jolanda zegt dat het 2-ledig is waarom ze zich zo prettig voelt als vrijwilligster. "Je kan iets terug doen voor een ander en zelf heb ik daar ook wat bij te winnen. Ik ben onder de mensen en het is fijn om gewaardeerd te worden. Al met al is het echt heel erg dankbaar werk."

Ellen Stevens van SWOVE heeft een fijn team aan vrijwilligers. "Maar we staan open voor aanmeldingen. Vooral van jongere mensen. Als student kan je waarschijnlijk alleen in de avond een uurtje vrijmaken, maar dat kan heel waardevol zijn voor iemand die een maatje zoekt. Kom eens praten bij ons over wat de mogelijkheden zijn."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden