Kristel Gijsbers-Voets en René Klein zijn klaar voor de 2e editie van de Oranjemarkt in het Citycentrum. FOTO: Ad Adriaans.
Kristel Gijsbers-Voets en René Klein zijn klaar voor de 2e editie van de Oranjemarkt in het Citycentrum. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: ad)

Oranjemarkt opnieuw in CityCentrum

Ad Adriaans

2e editie even succesvol als 1e?

Ondanks dat veel mensen sceptisch waren over de verhuizing van de Oranjemarkt naar het CityCentrum, werd het evenement een groot succes. Op zaterdag 27 april vindt er de 2e editie plaats.

VELDHOVEN - De 125 kraamplaatsen zijn vergeven, de benodigde vrijwilligers zijn gerekruteerd, de omwonenden zijn geïnformeerd en burgemeester Marcel Delhez heeft een cursus Oranjemarkt gehad. Niets staat een te succesvolle editie van de markt op Koningsdag meer in de weg.

Verbeterpunten

"We hebben zo'n enthousiaste reacties gehad op onze 1e editie in het CityCentrum", geniet Kristel Gijsbers-Voets nog steeds. De voorzitter van de Stichting Evenementen Veldhoven die de Oranjemarkt organiseert, is ook positief over de nieuwe samenstelling van het bestuur. "Enkele ondernemers uit het CityCentrum draaiden al mee tijdens de laatste editie op De Berkt. De samenwerking is heel prettig, iedereen vangt indien nodig dingen voor elkaar op."
De evaluatie van de eerste editie in het Citycentrum leverde wel enkele verbeterpunten op. "De fietsen stonden vorig jaar tot aan de rotonde in de Heerbaan. Daarom maken we dit jaar met dranghekken een fietsenstalling bij het politiebureau. Omdat het winkelgebied Meiveld-Pleintjes vorig jaar erg druk was, proberen we de drukte nu te spreiden met kramen en grondplaatsen langs het fietspad bij The Post. We verwachten dat de bezoekers hierdoor een driehoek lopen via Meiveld en Pleintjes naar het Burgemeester Elsenpark, en van daar via het Minneveld weer op het Meiveld terechtkomen", legt bestuurslid René Klein uit. Als verantwoordelijke voor de werkgroep Markt, Infra en Catering, is hij in zijn nopjes met de nieuwe locatie. "We profiteren hier van de aanwezigheid van de parkeerterreinen en de betere toegankelijkheid van het Meiveld. Op De Berkt waren 4 mensen een hele dag in de weer met dranghekken en verkeersborden om parkeerplaatsen in te richten." Uit oogpunt van veiligheid is het fietspad vanaf de Heerbaan richting het Burg. Elsenpark deze dag afgesloten.

Bungee Run

Net als vorig jaar staan er grote podia op het Meiveld en in het Burg. Elsenpark. Met de Engelse band Lionstar treedt er voor het eerst een buitenlandse band op. Ook Bjorn van der Doelen maakt zijn opwachting, evenals wat dweilorkesten. Op het Kinderplein is van alles te beleven. Nieuw is dat je je kapsel kunt laten pimpen. Op het plein bij The Post kan iedereen deelnemen aan een Bungee Run. Ook deze editie is de Oranjemarkt een niet-commercieel evenement in een commerciële omgeving. Dat betekent dat winkeliers buiten hun zaak niets verkopen, tenzij er vooraf afspraken zijn gemaakt met het bestuur van de Oranjemarkt.

Grondplaatsen worden vanaf 07.30 uur vrijgegeven. Start vrijmarkt 10.00 uur. Parkeren in het CityCentrum is op Koningsdag gratis. Zie het complete programma op www.oranjemarktveldhoven.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden