"De handwerkgroep in het ontmoetingscentrum is een gezellige groep van gemiddeld 25 mensen." FOTO: Jurgen van Hoof.
"De handwerkgroep in het ontmoetingscentrum is een gezellige groep van gemiddeld 25 mensen." FOTO: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

'We lachen hier altijd heel veel'

Mireille Camps

Het favoriete plekje van...

Naam?

"Mijn naam is Nellie Pons."

Geboortedatum?

"4 juni 1950."

Woont in Veldhoven in?

"Ik woon 'op' De Ligt in Meerveldhoven."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?

"Mijn favoriete plekje is de handwerkgroep op donderdagochtend in Ontmoetingscentrum De Ligt."

Waarom?

"Het bevalt me 'op' De Ligt sowieso uitstékend. Ik heb hele lieve buren, heel gezellig. De handwerkgroep in het ontmoetingscentrum is een gezellige groep van gemiddeld 25 mensen. We lachen hier altijd heel veel en er wordt gezongen als iemand jarig is. We maken kaarten, breien, puzzelen, maar sommigen doen gewoon niks speciaals en komen vooral voor de gezelligheid. Want dat is het zeker: gezellig! We betalen wel 1,00 euro per keer, dat wel. Sociale contacten zijn erg belangrijk voor iedereen. De mensen komen eigenlijk allemaal voor de gezelligheid en je kunt altijd je verhaal kwijt, lekker even 'buurten'. Er is hier altijd van alles te doen, zoals bijvoorbeeld; bridgen, kaarten, biljarten en muziekverenigingen komen hier voor repetities. Het wordt door de vrijwilligers gezellig aangekleed, zoals nu bijvoorbeeld: de tafeltjes zijn gezellig gedekt met leuke Paasversieringen."

Kom je hier vaak?

"Elke donderdagochtend voor de handwerkgroep en ook op maandagochtend om een kopje koffie te drinken. Soms ga ik ook voor de gezelligheid op donderdagavond nog eventjes 'langs', als mijn man bardienst heeft hier…"

Neem je weleens iemand mee?

"Nee, iedereen die ik zou willen meenemen, zit hier al. Ik ben namelijk ook zelf door een buurvrouw geïntroduceerd, drie jaar geleden toen ik in De Ligt kwam wonen. Sindsdien kom ik erg graag in dit ontmoetingscentrum."

Nog iets anders over jouw favoriete plekje?

"Ontmoetingscentrum De Ligt is heel gemakkelijk te bereiken en letterlijk erg laagdrempelig, want je kunt gewoon binnendoor vanuit het woongedeelte De Ligt hier naartoe komen. Dat is vooral gemakkelijk als het erg slecht weer is of als mensen slecht ter been zijn."

Meer berichten