"Het was een gevalletje van mezelf op laten naaien door vrienden", aldus Graat. FOTO: Marvin Slaats.
"Het was een gevalletje van mezelf op laten naaien door vrienden", aldus Graat. FOTO: Marvin Slaats. (Foto: Marvin Slaats)

'Ik heb die dag vaak gedacht: waar ben ik aan begonnen...'

Van de redactie

Afgelopen week dinsdag is het dan eindelijk zover. Nadat hij in november bekend maakt eenmalig een theatershow te gaan doen mag Veldhovenaar Jordy Graat (31) eindelijk het podium op. Het wordt een avond met een gulle lach en een traan.

VELDHOVEN - Zoals al eerder in deze krant te lezen is geweest, heeft Jordy Graat nooit theaterambities gehad. "Het was een gevalletje van mezelf op laten naaien door vrienden. En dat werd uiteindelijk een serieus uit de hand gelopen grap", aldus Graat.

Chaos

Tijdens zijn show wordt een volle Schalm meegenomen in zijn radioprogramma. Er komen verzoekjes van bijvoorbeeld vaste luisteraar oma Riet, maar ook Rob Scheepers en Christel de Laat zijn te gast en buiten alle chaos om vertelCt Graat allerlei verhalen van de afgelopen jaren. Over hoe hij is als klein jongetje al precies wist wat ie wilde, zijn strijd tegen de kilo's maar ook zijn 'eerste keer' .
Aan de 2 uur durende show gingen veel bloed, zweet en tranen vooraf. "Ik heb die dag vaak gedacht: waar ben ik aan begonnen. De zenuwen gierden door mijn lijf. Tijdens de repetitie speelde ik heel rommelig en vergat ik soms mijn tekst. En vlak voordat ik op ging stond de angst in mijn ogen."

Oproep

Uiteindelijk is de avond een groot succes met veel hilarische momenten en gekke anekdotes. Maar Veldhovenaar Jordy Graat heeft zich dan ook zeer kwetsbaart opgesteld. Tegen het einde van de show roept hij het publiek op er voor elkaar te zijn in goede en slechte tijden. Hij heeft de laatste 2 jaar nogal een roerige tijd achter de rug en merkt dat zijn familie en vrienden hem letterlijk uit het dal hebben geholpen. "De laatste weken waren een rollercoaster van vreugde en verdriet, vandaar dat sommige stukken nogal zwaar waren om te doen".
Uiteindelijk sloot Jill Helena af met een liedje van Marco Borsato en mocht als toegift zijn Oma Riet nog komen Bobbelen op een liedje van Snollebollekes.

Volgend jaar weer een show? Graat weet het nog niet. "Het is een geweldige ervaring, maar de mensen zagen dit voornamelijk als een stunt. Je kan niet verwachten dat het ieder jaar een succes is. Eerst dit maar eens laten bezinken en dan met de Schalm om tafel wat we willen."

Meer berichten