Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport, start per 1 september 2019 voor de Schiphol Groep als CEO bij de Queen Beatrix International Airport op Aruba. FOTO: Christ Clijsen.
Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport, start per 1 september 2019 voor de Schiphol Groep als CEO bij de Queen Beatrix International Airport op Aruba. FOTO: Christ Clijsen. (Foto: Christ Clijsen)

Joost Meijs CEO Queen Beatrix International Airport Aruba

Van de redactie.

Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport, start per 1 september 2019 voor de Schiphol Groep als CEO bij de Queen Beatrix International Airport op Aruba. Meijs volgt daarmee James Fazio op die sinds 2014 deze rol vervult. Naast de dagelijkse leiding zal Meijs zich gaan richten op de ontwikkeling van het management en de organisatie, het onderhouden van de contacten met externe stakeholders en de verbetering van de luchthaven waar de komende 5 jaar voor 300 miljoen US dollar wordt geïnvesteerd in de infrastructuur. De Raad van Commissarissen van Eindhoven Airport beraadt zich de komende tijd over zijn opvolging.

MEERHOVEN - Bij zijn vertrek is Meijs 13 jaar werkzaam bij Eindhoven Airport. Hij begint op 1 maart 2006 als directeur Commercial Services PR. Na een korte periode als adjunct-directeur wordt hij op 1 oktober 2008 algemeen directeur/CEO. Gedurende zijn carrière bij Eindhoven Airport heeft de luchthaven zich ontwikkeld van ruim 1 miljoen passagiers in 2006 naar, naar verwachting, ruim 6,5 miljoen passagiers in 2019. De 2e luchthaven van Nederland biedt directe verbindingen naar meer dan 80 bestemmingen binnen en buiten Europa.

Infrastructureel is de luchthaven aanzienlijk uitgebreid. Zo zijn in 2013 een hotel (eigendom Eindhoven Airport) en een uitbreiding van de terminal aan land- en luchtzijde opgeleverd. In 2016 is een nieuwe bagagehal in gebruik genomen. Als onderdeel van de realisatie van de Eindhoven Airport Boulevard, gereed in 2020, wordt in oktober de herbouwde parkeergarage geopend.
Meijs: "Ik ben enorm trots op de collectieve prestaties door de collega's in de afgelopen jaren. Ik weet dat we veel van elkaar hebben gevraagd om dit allemaal neer te zetten. Dit uitstekende team heeft gezorgd voor het succes van Eindhoven Airport. Ik ben zeer dankbaar dat ik in dit team een rol heb mogen vervullen." En: "Ik heb met veel plezier leiding gegeven aan dit bijzondere bedrijf waar publieke en private partijen samen komen."

Meer berichten