Pascal Delissen en Wilbert Raaijmakers, Het Tour Buske van 20 jaar oud is bijna klaar voor vertrek. FOTO: Bert Janssen.
Pascal Delissen en Wilbert Raaijmakers, Het Tour Buske van 20 jaar oud is bijna klaar voor vertrek. FOTO: Bert Janssen. (Foto: Bert Jansen)

Brabo's on Tour voor Wensambulance

Hannie Bettgens

Rit van 8.500 kilometer

Afgelopen 112 dag in het Citycentrum maken Pascal Delissen en Wilbert Raaijmakers bekend dat ze de Baltic Sea Circle gingen rijden. "Daarbij hebben we Wensambulance Brabant uitgekozen als goede doel."

VELDHOVEN - Brabo's on Tour, zoals ze het team noemen, bestaat uit de kameraden Pascal Delissen en Wilbert Raaijmakers. Delissen: "Ik kwam deze rally tegen en vond het wel iets voor Wilbert en mij. We hadden het er wel eens over gehad om zoiets te gaan rijden, dit paste wel in dat plaatje. Thuis liet ik mijn vrouw de website zien en die zei meteen; nou dat is echt iets voor jou! Bij Wilbert hetzelfde verhaal."

Vriendschap

Dat was eind 2017 en de enthousiaste Delissen wilde het jaar daarop gaan starten. "Toen zei Wilbert, ho nou, even rustig. Eerst even alles regelen." Het is duidelijk dat er een hechte vriendschap bestaat tussen de mannen. "Ik zou zoiets ook alleen maar met Wilbert kunnen ondernemen."
Afgelopen jaar heeft in het teken van de voorbereiding gestaan. "Er is ons zoveel gegund. We hebben een Volkswagen Transporter gesponsord gekregen, helemaal opgeknapt en ingericht door verschillende bedrijven en sponsoren."

Stiekem

De Baltic Sea Circle is een rit van 8.500 kilometer zonder navigatie en zonder snelwegen. "Weer gewoon kaartlezen met de kaart op schoot. Een noordelijke avonturenrally die in Groningen van start gaat. De eerste dag mogen we, om weg te komen uit Nederland, via de snelweg rijden. Daarna kost het je strafpunten. We rijden via Scandinavië naar de Noordkaap, door Rusland en via Polen weer richting Groningen. Een geweldige uitdaging." Op de vraag of ze hun mobiel niet stiekem gebruiken waar navigatie op zit, antwoorden de mannen: "Nee natuurlijk niet! We gaan juist deze uitdaging aan, we zouden onszelf voor de gek houden als we dat zouden doen."

Geld

"We gaan nog een weekendje weg om te ontdekken of alles klopt en alles werkt zoals het hoort." Ze hebben al een mooi bedrag binnen voor het goede doel. "Het minimale bedrag wat je af dient te dragen aan het goede doel is 750,00 euro. Daar hadden we een crowdfunding voor gestart en is inmiddels behaald. Maar daarmee stoppen we niet, we willen bij terugkomst een mooie check overhandigen aan Wensambulance Brabant." Voor deze Non Profit-organisatie, die wensen mogelijk maakt voor mensen die vaak terminaal zijn en nog een laatste wens hebben, blijft Brabo's on Tour druk bezig om geld in te zamelen. "Want ieder mens heeft een laatste wens!"

Sponsoren of doneren? Dat kan op Delissen NL08 SNSB 0773.1219.27. Graag onder vermelding van Sponsoring/Donatie Brabo's on tour/WensAmbulance. Ook afzender vermelden. Andere ideeën of suggesties mailen naar:

Braboosontour@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden