Trots bestuurslid Gidi van Riet bij de nieuwe kozijnen van het dorpscentrum.
Trots bestuurslid Gidi van Riet bij de nieuwe kozijnen van het dorpscentrum. (Foto: ad)

Stichting Dorpscentrum Oerle krijgt mooi steuntje in de rug

Van de redactie

De Stichting Dorpscentrum Oerle krijgt een bijdrage van 7.000,00 euro van het Oranje Fonds. Het bedrag is gebruikt voor het vervangen van de kozijnen van Dorpscentrum d'Ouw School.

VELDHOVEN - De accommodatie aan de Oude Kerkstraat is vroeger eigendom van het kerkdorp Oerle en hoort oorspronkelijk bij de kerk. Bijna 58 jaar geleden is het toenmalige gemeenschapshuis voor een bedrag van 24.000,00 gulden aangekocht door de inwoners van Oerle. Het was de bedoeling dat alle verenigingen in Oerle gebruik konden maken van het gemeenschapshuis. Op 8 juni 1961 is de Stichting Dorpscentrum Oerle opgericht.

Uitbreiding

In 1993 wordt het gebouw uitgebreid met een gymzaal en een jeugdhuis. Op de bovenverdieping worden vergaderzalen en opbergruimtes gerealiseerd. Ook vinden investeringen plaats om aan de actuele veiligheidseisen te voldoen. Zo zijn onder meer een ontruimingsinstallatie en brandwerende gordijnen aangeschaft. In verband met de vluchtroute is het dak voorzien van speciale tegels.

De bezettingsgraad kent nog steeds een stijgende lijn. Vooral in de avonduren is de voorziening met 75% van de tijd goed bezet. Daarmee vervult het gebouw een verbindende functie voor het Oerlese verenigingsleven. Een jaar geleden start het bestuur met de renovatie van de binnenkant om het gebouw duurzamer te maken. Zo is overal ledverlichting aangebracht en het hoge plafond van de zaal verlaagd. De kozijnen van ramen en deuren aan de rechterzijde van het pand verkeren in slechte staat. Bovendien zit er nog enkel glas in. De totale investering om deze te vervangen, bedraagt 14.000,00 euro. "Het grootste deel van de kozijnen hebben we vervangen door kunststof exemplaren met dubbelglas. We zijn heel blij met de bijdrage van het Oranje Fonds. Na de renovatie van de binnenkant kan het gebouw er weer 10 jaar tegen", verwacht Gidi van Riet, bestuurslid van de stichting.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden